Aleviler AKP'nin oyununa gelmeyecek

Aleviler AKP'nin oyununa gelmeyecek

Aleviler AKP'nin oyununa gelmeyecekPir Sultan Abdal Kültür Derneği, yazılı bir açıklama yaparak, "Türkiye, 8 Kasım’da...

A+A-

Aleviler AKP'nin oyununa gelmeyecekAleviler AKP'nin oyununa gelmeyecek

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, yazılı bir açıklama yaparak, "Türkiye, 8 Kasım’da Kadıköy’de Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı için bir meydan okumaya sahne olacak" denildi.

Dernek Başkanı Av. Fevzi Gümüş imzasıyla yapılan açıklamanın tam metnini okurlarımıza sunuyoruz:

"Aleviler yıllardır ülkemizde Aydınlanmanın ve çağdaşlaşmanın öncü ve simge topluluğu olarak algılanmıştır.

Aleviler son dönemde Amerikancılığın ve gericiliğin simgesi AKP iktidarına karşı mücadeleye yoğunlaşmış durumdadır. Ülkemizin aydınlık yüzü Aleviler Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık hakkı için 8 Kasım’da alanları doldurmaya hazırlanıyor.

Biliyoruz ki, neo liberal ekonomik politikalardan canı yananlar, gericiliğin katlettiği mesafeden rahatsız olanlar 8 Kasım’da Alevilerin çağrısına olumlu yanıt verecek ve alanlarda olacaktır.

İşsizler, yoksullar, gençler, kentsel dönüşüm mağdurları, kadınlar, su hakkı diyenler, barınma hakkı diyenler, sağlık hakkı, eğitim hakkı diyenler, insanca yaşama hakkı diyenler; zorunlu din derslerinden canı yananlar, Madımak Oteli’nin görüntüsünden vicdanı sızlayanlar yani bu ülkenin onurlu, aydınlık yüzlü insanları yan yana, omuz omuza olacak; AKP’nin gerici zihniyetine karşı mücadelenin gereği mitingine katılacaklar. O alandan yükselecek sesin, tüm yurt sathına yayılması, Pirsultancıların asli görevleri arasında yer alacak. Türkiye’nin eşitlik ve özgürlükten yana ilerici, demokrat, çağdaş güçleri 8 Kasım’da yeni bir mevzi daha kazanacak.

Şu nokta açıktır: AKP’nin Alevileri red ve inkara dayalı politikaların sürdüren, asimilasyoncu , O’nun gayri insani, antidemokratik politikalarını ve riyakar demokrasi anlayışını açığa çıkarmak, Alevilerin asla ve asla erteleyemeyecekleri tarihsel görevidir. Aleviler, sağdan ve soldan kimi liberallerin AKP ile ilgili yanılgılarına asla ortak olmayacaktır.

Alevilerin, zorunlu din derslerinden, cemevlerinin yasallaşmasına, Madımak Otelinin utanç müzesi olmasına, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılmasına, devletin farklı inançlara eşitlik içinde yaklaşımına kadar geniş bir yelpazeye yayılan sorunları bulunmaktadır. 8 Kasım mitingi Alevilerin yaşadığı sorunların, uğradıkları hak gasplarının ve her şeyden önemlisi de taleplerinin yankı bulduğu bir kürsü işlevi görecektir. AKP İktidarı tarafından Açılım adı altında yürütülen çalıştaylarda Alevilere hakaret edilmesinin, Alevilerin darbeciliğe meyilli gösterilmesinin, dahası 4. ALEVİ ÇALIŞTAYI'nda Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun sunduğu Raporda olduğu gibi "İHL’lere alevi kesimin çocuklarını da çekebilecek projeler geliştirilmeli", "(...)Alevi Dedelerinin yurtdışı hizmetleri ve hacc-umre ziyaretleri için kolaylıklar sağlanmalı, mevcut durumda Alevi köylerinde aktif olan camilere gönderilen imamların, liyakatlı ve iletişimi düzgün olmalarına özen gösterilmelidir." gibi her biri Alevileri biraz daha asimile etmeye, sünnileştirmeye yönelik yaklaşımlarının teşhir edildiği, asimilasyon çabasının boşa düşürüldüğü platform işlevi görecektir.

Dertlerimizin ortak olduğu tüm demokratik kamuoyunu eşit, özgür, demokratik, laik ve aydınlık yarınlara kavuşmak için Alevilerin Büyük buluşmasında aramızda olmaya davet ediyoruz.

Gelin Canlar Bir Olalım” 8 Kasım’da Kadıköy Meydanını dolduralım.

Av. Fevzi Gümüş
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı

HABER.SOL.ORG.TR - 12.10.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.