Aleviler algıyla asimile ediliyor!

Aleviler algıyla asimile ediliyor!

Bu resmin altına Alevilikle ilgili sözleri yazın binlerce cahil Alevi hayran kalacaktır.

A+A-
Aleviler kendilerini aydın bilgili gibi görselerde çoğu Alevi kadim geçmişinden, pirlerinin kadim nefeslerinden yani köklerinden habersiz doğru yolu savunduklarını sansalarda algı yönetimiyle belli projelere hizmet edip kadim Alevi yolundan uzaklaşırlar.
Alevi toplumu kendisine taban tabana zıt islam inancının bu topraklardaki devlet eliyle hakimiyetini tanımayıp bu uğurda bu günlere kadar süren bir mücadele içindedirler. Devlet tarafından islam yapılamayan Aleviler, çoğu zaman devlete hizmet eden sahte dedelerle Aleviliğin yolu olan Ezel Ali Ahir Ali yolu islam halifesi Ali diye sunularak Alevileri bu yolla islama çekme amaçlanmış, köksüz ve bilgisiz kalan Aleviler üzerinde bu etkili de olmuştur.
Aleviler halife Alinin resmini evlerine mabetlerine asmış hem kendilerine islam süsü vermiş hemde bu asimilasyona bir nevi hizmet etmiştir.
Oysa can, ın kutsal sayıldığı bu anlayışta islam cihatçısının ne işi olabilir. Kula kulluk edilmeyen bir anlayışta köle cariye sahiplerinin ne işi olabilir? Varlığın birliğine inanan ve hoşgörü sahibi aleviler bu toprakların kadim hakkıdır. türlü algılarla yokedilme dönüştürme projeleri Alevi halkı bilgilenmeden bitmeyecektir.
 
Çihatçı kişi veya sembollere Aleviliğe ait sözler yazılarak onları Alevilikle ilişkilendirme çalışması da bu algılardan biridir. Bu resmin altına Alevilikle ilgili sözleri yazın binlerce cahil Alevi hayran kalacaktır. Halife Ali'nin elinden cihatçı kılıcını alarak ona saz verdik böylece onun saz çalıp semah döndüğüne eşitliği savunduğuna ve bir Alevi olduğuna artık inanabilirsiniz!

Bu oyunlara gelmeyin!

Kazım İnan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum