Aleviler 'Ankara çıkarması'na hazırlanıyor

Aleviler 'Ankara çıkarması'na hazırlanıyor

Aleviler 'Ankara çıkarması'na hazırlanıyorİşte Alevi kuruluşlarının hükümetten istedikleri öncelikli talepleri... Hükümetin...

A+A-

Aleviler 'Ankara çıkarması'na hazırlanıyorAleviler 'Ankara çıkarması'na hazırlanıyor

İşte Alevi kuruluşlarının hükümetten istedikleri öncelikli talepleri...

Hükümetin Alevi açılımını hayata geçirmemesi, Alevi dernek ve kuruluşları harekete geçirdi.

Cem evlerinin ibadet merkezi olarak tanınması, zorunlu din derslerinin ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması ve Madımak Oteli'nin müzeye dönüştürülmesi gibi talepleri bulunan Alevi kuruluşları, 9 Kasım'da Ankara'da büyük bir eyleme hazırlanıyor.

Eyleme, CHP, DTP ve DSP'li bazı milletvekilleri ile SHP gibi Meclis dışı partiler de destek veriyor. Eylem, sadece miting şeklinde planlanmıyor. İki gün sürecek yürüyüşten sonra Ankara buluşma noktası olarak belirlendi. Yürüyüş kollarının başlangıç noktaları ise, Ordu, İstanbul, Balıkesir, İzmir, Antalya, Adana ve Diyarbakır. Yürüyüşün hareket tarihi 7 Kasım 2008 olarak belirlendi. Karadeniz, Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden hareket edecek olan yürüyüş kolları, 8 Kasım 2008'de Hacıbektaş'ta, daha sonra Ankara Hüseyin Gazi'de buluşacak.

Eylem ise, ertesi gün 9 Kasım'da, Ankara Sıhhiye meydanında gerçekleşecek. Protesto mitinginde, sanatçılar Arif Sağ, Edip Akbayram, Ferhat Tunç, Yavuz Bingöl de konser verecek. Hükümetteki Alevi açılımı çalışmasına ilişkin son bilgiyi Devlet Bakanı Sait Yazıcoğlu, BUGÜN'e açıklamıştı. Yazıcıoğlu, içerik konusunda ayrıntılı bilgi vermemesine rağmen alınan bilgiye göre, hükümet çalışması “camilerde olduğu gibi cem evlerinin elektrik ve su parasının karşılanması, alevi dedelerine ve cem evlerinde çalışanlara maaş bağlanması” gibi başlıkları içeriyor.

KAYNAK : ankarahaber.com - 27 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.