Aleviler Ankara yolunda

Aleviler Ankara yolunda

Aleviler Ankara yolunda  Alevi, örgütleri, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Cemevleri’nin ibadethane olarak tanınması, Diyanet İşleri...

A+A-

Aleviler Ankara yolundaAleviler Ankara yolunda
 
Alevi, örgütleri, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Cemevleri’nin ibadethane olarak tanınması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması ve Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine yönelik taleplerin yerine getirilmesi için, Ankara’ya yürüyecek. 7 Kasım’da başlayacak yürüyüş Ankara’da 9 Kasım’da yapılacak büyük bir mitingle son bulacak.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, "Büyük Alevi Yürüyüşü" ile ilgili olarak bugün bir basın toplantısı düzenledi.

12 Eylül darbesiyle başlayan, zorunlu din dersi uygulamasının ’anti-laik, anti-demokratik ve anti insani" olduğunu öne süren Balkız, "Bu uygulama, toplum hayatını, dini duyarlılıklara göre yeniden dizayn etme amacı dışında, özel olarak da Alevi çocuklarını Sünnileştirme amacı taşımaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Alevilerin bin yıldır ibadethane olarak kabul ettikleri cem ve kültür evlerinin inkar edildiğini ifade eden Balkız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın da sadece Sünni inanç mensuplarına hizmet vermesini eleştirdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Danıştay’ın zorunlu din dersi uygulamasının yanlışlığını verdiği kararlarla tespit ettiğini hatırlatan Balkız, "Ancak Milli Görüş geleneğinin sürdürücüsü konumunda olan AKP iktidarı, söz konusu mahkeme kararlarını uygulamamaktadır. Hükümetin hukuk tanımaz tavrı, demokrasi, eşitlik ve özgürlük talebinde bulunan başta Aleviler olmak üzere, toplumun tüm kesimleri açısından kaygı vericidir. Hukukun üstünlüğü ilkesine gölge düşmüştür" dedi. 

HÜRRİYET - 21 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.