Aleviler Ankara'ya yürümeye hazırlanıyor

Aleviler Ankara'ya yürümeye hazırlanıyor

Aleviler Ankara'ya yürümeye hazırlanıyor Zorunlu din dersi uygulamasına karşı oturma eylemleri başlatan Aleviler, taleplerine cevap alamazsa...

A+A-

Aleviler Ankara'ya yürümeye hazırlanıyorAleviler Ankara'ya yürümeye hazırlanıyor
 
Zorunlu din dersi uygulamasına karşı oturma eylemleri başlatan Aleviler, taleplerine cevap alamazsa Türkiye’nin dört tarafından Ankara’ya yürüyecek.

Zorunlu din dersi uygulamasının kaldırılması için dün İstanbul Taksim’de oturma eylemi yapan Alevilerin taleplerine olumlu bir cevap alıncaya kadar durmaya niyeti yok. En önemli Alevi örgütlenmelerinden biri olan  Alevi Bektaşi Birlikleri Federasyonu yöneticilerinden Ali Yıldırım, hükümetten talepleri konusunda olumlu bir adım görmemeleri durumunda Ekim ayı içerisinde Alevilerin Türkiye’de örgütlü olduğu tüm noktalardan aynı anda Ankara’ya yürüyüş başlatmayı planladıklarını ilk defa Habertürk.com’a açıkladı. Yıldırım, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin zorunlu din dersi uygulaması aleyhine verdiği kararı hatırlatarak, “Buna karşın halen zorunlu din dersi uygulaması sürüyor. Hükümet mahkeme kararını uygulamamakta ısrar ediyor. Şimdilik oturma eylemleri ile sessimizi duyurmaya çalışıyoruz. Hükümettin bu konuda atacağı adımları takip edeceğiz. Beklediğimiz adımlar atılmaz ise Ekim ayı içerisinde Alevilerin örgütlü olduğu bütün noktalardan Ankara’ya yürümeyi planlıyoruz. Bu yürüyüşte tabi ki ilk etapta daha çok örgüt yöneticileri ve temsili kalabalıklar yer alacak. Ancak buna karşın gene hükümetten duyarlı bir adım görmez isek binlerce Alevinin katılacağı daha kitlesel eylemler de düzenleyebiliriz” diyor.

Yıldırım, Alevi derneklerinin birçoğunun Ankara’ya yönelik yürüyüşe destek vereceğini de belirtiyor.

Ali Kemal Erdem'in özel haberi
HABERTURK.COM - 01.09.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.