Aleviler Antalya'da Star'ı Protesto Etti

Aleviler Antalya'da Star'ı Protesto Etti

Aleviler Antalya'da Star'ı Protesto EttiStar Televizyonu’nda geçen “Ben Kızılbaş mıyım” lafına kızan Aleviler, “Televizyon...

A+A-

Aleviler Antalya'da Star'ı Protesto EttiAleviler Antalya'da Star'ı Protesto Etti

Star Televizyonu’nda geçen “Ben Kızılbaş mıyım” lafına kızan Aleviler, “Televizyon ekranları hakaret yeri değildir” dediler.

Star Televizyonu’nda, Zuhal Topal’ın sunduğu programa konuk olarak katılan 82 yaşındaki bir kişinin, 42 yaşındaki bayan talibine karşılık, “Ben Kızılbaş mıyım ki kızım yaşındaki biriyle evleneyim” şeklindeki sözleri Aleviler tarafından, Şarampol, Kışlahan Otel önünde protesto edilerek, “Televizyon ekranları ve gazete köşeleri hakaret yeri değildir” dendi.

Aleviler, televizyon ekranları ve gazete köşeleri hakaret yeri değil derken, “ Televizyon ekranlarının Kızılbaş Alevi toplumunun eşit yurttaşlık haklarının konuşulduğu yerler olmasını istiyoruz. Televizyon ekranlarında birilerinin birilerine sunulduğu, peşkeş çekildiği düzeysiz programlar yerine, bu ülkenin eğitim, sağlık ve kültürel farklılıklarının gösterileceği düzeye çekilmelidir” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Derneği Vakfı Antalya Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi ve Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesinin ortak olarak düzenlediği protesto’da, Aleviler RTÜK ve Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdılar.

Kendilerine hakaret ve saldırıların had safhaya ulaştığını savunan Aleviler, Star Tv’den, Alevi toplumunun düzeltilmesi ve bu söylemin düzeltilmesi için talepte bulundu.
 
KAYNAK : Bizimantalya.com - 01.09.2009

İLGİLİ HABERLER :

Evlilik programındaki sözler Alevileri kızdırdı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.