Aleviler ARD krizini Cumhurbaşkanı Köhlere götürüyorlar

Aleviler ARD krizini Cumhurbaşkanı Köhlere götürüyorlar

Aleviler ARD krizini Cumhurbaşkanı Köhler’e götürüyorlar  KÖLN (01.01.2008)- ARD televizyonunda yayınlanan Alevilere yönelik...

A+A-

Aleviler ARD krizini Cumhurbaşkanı Köhler’e götürüyorlarAleviler ARD krizini Cumhurbaşkanı Köhler’e götürüyorlar 

KÖLN (01.01.2008)- ARD televizyonunda yayınlanan Alevilere yönelik hakaret içerikli Tatort dizisine tepkiler yükselirken, AABF Genel Başkanı Turgut Öker, ARD Yönetim Kurulu’nun resmi olarak özür dilemediği sürecek tepkilerinin artarak süreceğini söyledi. Öker, konuyu Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler’le yapacağı görüşmede gündeme getirecek.

Alevilere yönelik çirkin iftiraların son verilmesi gerektiğini ifade eden Öker, ‘’Bu alçakça iftiraların Almanya'ya da taşınması bizi son derece rahatsız etmiştir. Irkçı ve gerici güçler zaman zaman Alevilere karşı çeşitli iddialarla ortaya çıkıyorlar. Bu bir zihniyet meselesi. Tüm devrimci demokrat illerici insanları bu zihniyete karşı çıkmaya çağırıyoruz’’ dedi.

ANF’ye konuşan Öker, yaşananların sadece Alevilere karşı değil tüm topluma düşmanlık tohumları ekmeye yönelik olduğunu söyleyerek, 9 Ocak 2008 tarihinde Almanya Cumhurbaşkanı Horst Köhler ile yapacağı görüşmede konuyu gündeme getireceğini anlattı.

Köhler ile görüşmesi hakkında bilgi veren Öker, ‘’Sayın Cumhurbaşkanı benim şahsımda Alevilerin yeni yılını kutlamak için davet etmişti. Cumhurbaşkanı ile görüşürken bu konuyu da gündeme getireceğim."Bu görüşme bu olaylardan önce planlanmış bir görüşmeydi’’ dedi.

Almanya’daki Türk elçiliklerinin sadece ‘Sünnilerin’ birer temsilcisi gibi davrandıklarını söyleyen Öker, bu durumun değişmesi gerektiğini vurguladı.

ARD’DEKİ TORT DİZİSİ

ARD’de her Pazar yayınlanan “Tatort” adlı dizide, kızıyla cinsel ilişkiye giren Alevi bir baba ve kıza yardımcı olan bir Alman polisin hikayesi konu ediliyor. Filmde tecavüze uğrayan kız, hamile kalıyor. Sünni eniştesinin yanına sığınan kız, başörtü takıp İslam’a yönelip olumsuz olarak gördüğü olaylardan kurtulmaya çalışıyor.

HÜSEYİN BAKIR -ANF
ANF NEWS AGENCY  - 01 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.