Aleviler bu defa İzmir'de oturacak

Aleviler bu defa İzmir'de oturacak

Aleviler bu defa İzmir'de oturacakAlevilerin zorunlu din dersi uygulamasına karşı oturma eylemleri sürüyor. İstanbul ve Ankara'nın ardından...

A+A-

Aleviler bu defa İzmir'de oturacakAleviler bu defa İzmir'de oturacak

Alevilerin zorunlu din dersi uygulamasına karşı oturma eylemleri sürüyor. İstanbul ve Ankara'nın ardından eylemin adresi bu defa İzmir olacak. 24 saatlik oturma eylemi 20 Kasım'da.

İZMİR- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, "Aleviler bu kez Zorunlu Din dersi uygulamasına karşı İzmir'de oturma eylemi yapacak" dedi. 20 Kasım'da İzmir'de yapılacak eylemin adresi Konak Sümerbank önü.

PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, yaptığı açıklamada "Aleviliğin de devlet eliyle zorla okutulmasına karşıyız" dedi.

Zorunlu din dersi sadece Alevilerin değil Türkiye'nin sorunu olduğunu kaydeden Gümüş, "Yargının hemen hemen her alanından uygulamanın haksız ve hukuksuz olduğuna ilişkin kararlar verilmekte ama AKP iktidarı, tüm yargı kararlarına karşı direnç göstermeye haksızlığı, hukuksuzluğu ve adaletsizliği sürdürmeye devam etmektedir. Sadece Alevilerin değil Türkiye’nin sorunu olan zorunlu din dersine karşı Alevi örgütlerinin yıllardır verdikleri hukuk ve demokrasi mücadelesi, örgütlülüğümüzün önderliğinde sürmektedir" dedi.

"Devletin dini ve inancı olmaz. Çağdaş, bilimsel, demokratik ve laik bir eğitim için 'Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi' kaldırılmalıdır. Devlet din eğitim ve öğretimi yapmamalıdır" diyen Gümüş, şöyle devam etti:

"Diyoruz ki;

20 Kasım 2010 Cumartesi güün saat 11’de İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda buluşuyoruz. Zorunlu din dersi bir insan hakları ihlalidir. Zorunlu dir dersi asimilasyon projesidir. Zorunlu din dersi 12 Eylül askeri darbesinin Türk-İslam projesidir. Zorunlu din dersi Aleviliği ve Türkiye'deki farklı inançları yok etme projesidir. AKP hukuk tanımıyor. AİHM'in kararını uygulamıyor. Biz Aleviler sosyal, siyasal, kültürel, inançsal yaşamda eşit yurttaşlık istiyoruz."

20 KASIM SÜMERBANK

Aleviler 20 Kasım Cumartesi günü saat 11.00’da İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda buluşup Konak’da Sümerbank önüne yürüyecek, burada bir günlük oturma eylemi yapacak.

Etkin Haber Ajansı - 17 Kasım 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.