Aleviler Büyük Alevi Yürüyüşü düzenleyecek

Aleviler Büyük Alevi Yürüyüşü düzenleyecek

Aleviler Büyük Alevi Yürüyüşü düzenleyecek  İSTANBUL (09.09.2008)- Zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle geçtiğimiz...

A+A-

Aleviler Büyük Alevi Yürüyüşü düzenleyecekAleviler Büyük Alevi Yürüyüşü düzenleyecek 

İSTANBUL (09.09.2008)- Zorunlu din derslerinin kaldırılması talebiyle geçtiğimiz haftasonları eylemler düzenleyen Alevi örgütleri, başlattıkları kampanyaları çerçevesinde önümüzdeki aylarda Büyük Alevi Yürüyüşü düzenleyecek.

Alevi Bektaşi Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin çağrısıyla biraraya gelen çok sayıda Alevi örgütü, AİHM'nin zorunlu din dersleri konusunda verdiği kararın uygulanması talebiyle oturma eylemleri yapmıştı. Aleviler İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Torbalı ve Malatya'da seslerini AKP Hükümetine duyurmak istemişti.

Alevi örgütleri, şimdi de geniş katılımlı bir Ankara yürüyüşüne hazırlanıyorlar. Eylemlere ilişkin Özgür Radyo'ya bilgi veren Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç, AİHM kararı uygulanıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Genç, oturma eylemlerinin ardından Ekim ya da Kasım ayında dernek yöneticileri ve Alevi emekçilerin de katılımıyla Ankara'ya büyük bir yürüyüş gerçekleştirmeyi planladıklarını dile getirdi.

AİHM Bakanlar Konseyine başvuru yaptıklarını, bu Konseyin kararları denetlemekle görevli olduğunu belirten Genç, "Eğer Türkiye bu uyarıları dikkate almazsa, yaptırımlarla karşılaşır." diye konuştu.

Laik bir devlet hiç bir dinin eğitimini yapmaz, buna Alevilik de dahildir” diyen Genç, Alevilik hakkında bazı bilgilere 12. sınıf ders kitaplarında yer verilmesini ise bir aldatmaca olarak değerlendirdi. Genç, Alevi öğrencilerin 12. sınıfa kadar Sünni eğitim aldığını, sadece beş sayfalık bir yer ayırmakla, bu sorunun çözülemeyeceğini vurguladı. Genç, kitaplardaki Alevilerle ilgili bilgilerin, Alevi örgütlerinden alınmamasının da temel bir sorun olduğunu belirtti.

ATILIM - 09.09.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.