‘Aleviler cemevinde dansöz oynatıyor’ diyen profesör hakim karşısında

‘Aleviler cemevinde dansöz oynatıyor’ diyen profesör hakim karşısında

İstanbul Tıp Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel’in “Aleviler Cemevi’nde dansöz oynatıyor. Böyle bir din mi olur? Hepsi teröristtir” sözleri gerekçesiyle halkı ‘kin ve düşmanlığa tahrik’ suçuyla  yargılandığı davanın 4. duruşması...

A+A-

2015’te Çorlu’dan İstanbul’a tedavi olmak için gelen İbrahim Kartal, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde görev yapan Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel’in nefret söylemine maruz kalmıştı.

Prof. Dr. Demirel’in Alevilere yönelik hakaretleriyle karşılaşan Kartal, olay sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunup, Başhekimliğe şikâyet dilekçesi vermişti.

Kartal’ın şikayetinin ardından açılan davanın 4. duruşması 9 Şubat Salı günü İstanbul Çağlayan 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

3 TANIK DİNLENMİŞTİ

15 Ekim 2020’de yapılan duruşmada üç tanık dinlenmişti. İkisi sanığın kendi tanığıydı.

Dava sürecine dair PİRHA’ya konuşan Avukat Efkan Bolaç şunları söylemişti:

“Sanığın kendi tanıkları olaya birebir şahit değiller. Olaya şahit olanlardan Nazlı hanım vardı. Nazlı hanım, gördüklerini, bildiklerini ve içeride olan tartışmaları anlattı. İçeride sanığın “cemevi cümbüş evidir. Gezide 7 tanesi geberdi gitti” gibi sözleri söylediğini tekrar tanık olarak teyit etti.”

9 Şubat’ta görülecek duruşmada savcının mütaalasını açıklaması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

2025 yılında Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinden Çapa Tıp Fakültesi’ne giden şeker hastası İbrahim Kartal, Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel tarafından muayene edilmiş daha sonra kendisine “Nerelisin, Alevi misin?” şeklinde sorular yöneltilmişti.

Kartal Alevi olduğunu söyleyince, Demirel ” Aleviler cemevinde dansöz oynatıyor, şarap içiyor, buralar cümbüş evidir. Böyle din mi olur? Alevilerin hepsi teröristtir. Aleviler ve Kürtler DHKP-C ve PKK’lidir” demişti.

Doktor, tahlillerini gösteren Kartal’ın sağlık durumuyla da ilgilenmezken, ilaç yazmamış ve “Bir şeyin yok senin, Berkin Elvan dosyasını oku gel, öyle konuşalım” demişti.

Kartal, Prof. Dr. Ahmet Şeref Demirel hakkında Fakülte Dekanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştu.

Alevi örgütleri, Demirel’i Çapa Fakültesi Dekanlığı önünde protesto etmişti. HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu de konuya ilişkin soru önergesi vermişti.

PİRHA/ İSTANBUL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.