Aleviler, Cumhuriyet ile yollarını ayırıyormuş...

Aleviler, Cumhuriyet ile yollarını ayırıyormuş...

Zaman Gazetesi : "Durmak Yok Yola Devam !!" Bugüne kadar izlediği yayın çizgisiyle Alevilerin tepkisini çeken Fettullah Gülen...

A+A-

fyZaman Gazetesi : "Durmak Yok Yola Devam !!"

Bugüne kadar izlediği yayın çizgisiyle Alevilerin tepkisini çeken Fettullah Gülen Cemaatine yakın Zaman Gazetesi yine ilginç bir yoruma imza attı. Daha önce yayınladığı bir haberde Ankara Anafartalar Çarşısındaki bombalama olayının faili Güven AKKUŞ'un Alevi olduğunu ön plana çıkararak tepki çeken Zaman Gazetesi, şimdide Erdoğan AYDIN'ın Alevi kimliğine ve siyasi geçmişine kafayı takmış durumda. Aktarıyoruz:

Aleviler, Cumhuriyet ile yollarını ayırıyor  
 
Alevi yazar Erdoğan Aydın'ın işine son veren Cumhuriyet Gazetesi'ne tepkiler büyüyor. Çeşitli Alevi kuruluşları, Aydın için imza kampanyası düzenliyor.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun internet sitesinde yer alan bir açıklamada, "Erdoğan Aydın'ın Cumhuriyet'ten kovulması, Cumhuriyet'in 1940'lı yıllara geri dönüş günlerini anımsatıyor." denildi. Hatırlanacağı gibi Cumhuriyet, son iki yıldır ağustos ayında düzenlenen Hacıbektaş-ı Veli Şenlikleri'nde bedava dağıtılıyordu. Cumhuriyet başyazarı İlhan Selçuk, bu yıl düzenlenen şenliklerde yaptığı bir konuşmada, öldüğünde Hacıbektaş ilçesine gömülmek istediğini açıklamıştı.

Yazar Aydın, iki hafta önce bölücü terör örgütünün Avrupa'daki televizyonu Roj TV'de canlı olarak yayınlanan bir programa katılmıştı. Programın 12 şehit verdiğimiz Hakkari Dağlıca baskınından hemen sonra olması dikkat çekmişti. Bunun üzerine okuyucuları ulusalcı bir çizgi izleyen Cumhuriyet Gazetesi'ni telefon yağmuruna tutmuştu. Daha sonra Aydın'ın bir dönem bölücü terör örgütü yanlısı yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi'nde çalıştığı da ortaya çıktı. Söz konusu gazetede yayınlanan bir makalesi sebebiyle Terörle Mücadele Yasası'nın 8. maddesinden yargılanan Aydın'ın, Marksist-Leninist silahlı propaganda yüzünden 1980'den 1991'e kadar hapis yattığı da öne sürüldü. Cumhuriyet Gazetesi ise geçtiğimiz hafta Aydın'ın işine sessiz sedasız son verdi. Aydın'ın TÜYAP Kitap Fuarı'ndaki imza günü iptal edildi. Öte yandan, Aydın'ın işten çıkarılması içlerinde Ferhat Tunç'un da bulunduğu bazı aydın ve sanatçıların hazırladıkları imza metni ile protesto edildi. Metin de şu ifadelere yer verildi: "Kendisine demokratım, düşünce özgürlüğünden yanayım, sosyal demokratım, sosyalistim diyen, özgürlüklerden ve insan haklarından yana olan kişi ve kurumları Erdoğan Aydın'a yapılan haksızlığa karşı sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Erdoğan Aydın'ı desteklemek ve sahiplenmek üzere, Cumhuriyet Gazetesi yönetimine bu tavrımızı fakslarla ve e-maillerle iletmeye davet ediyoruz."

Erkan Acar, İstanbul
 
ZAMAN - 06 Kasım 2007, Salı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.