Aleviler davaya müdahil olabilir

Aleviler davaya müdahil olabilir

Aleviler davaya müdahil olabilirErgenekon’un suikast planladığı Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Savcı Zekeriya Öz’le...

A+A-

Aleviler davaya müdahil olabilirAleviler davaya müdahil olabilir

Ergenekon’un suikast planladığı Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Savcı Zekeriya Öz’le görüştü ve davaya müdahil olmak için dilekçe verdi. Davanın dünkü duruşmasında Fikri Karadağ’la suikastlar için “gırgırına” konuştuğunu söyleyen Muhammet Yüce’ye hâkim fırçası: Sen çavuş, o albay. Teyzenin oğlu mu geyik yapasın

Aleviler, Ergenekon davasına müdahil oluyor. 10’uncu dalga operasyonda Ergenekon’un suikast hedefi oldukları ortaya çıkan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız ile Genel Sekreter Kazım Genç, Savcı Zekeriya Öz’le görüştü ve davaya müdahil olmak için dilekçe vererek, kamuoyu ile siyasileri soruşturmaya ve savcılara destek vermeye çağırdı.  Balkız ve Genç, bu kapsamda CHP lideri Baykal’a ‘avukatlığı bırak’ çağrısı yaptı.

Sivas olaylarına dikkat

Balkız ve Genç, Taraf’ın bu gelişmelerle ilgili sorularını yanıtladı. ABF Başkanı Balkız’ın değerlendirmeleri şöyle: “Savcıyla görüşmemizde müdahil olmak için başvuruda bulunduk. Savcıların Gazi katliamını da araştırdıklarını ve çok da ilerlediklerini söylediler. Sivas katliamına da dikkat çektik. Savcı bizden bu konuda ilave bilgi-belge istedi. Savcı çok yalnız, destek olalım: Bu önemli soruşturmaya destek olmalıyız. Sayın savcı Zekeriya Öz’ü çok yalnızlaşmış da gördük çünkü. İki buçuk saat konuşup, dertleştik. CHP lideri, Ergenekon’la ilişkili açıklamalarına dikkat etmeli, ‘avukatlıktan’ vazgeçmelidir.

ABF Genel Sekreteri avukat Kazım Genç ise şunları söyledi: “Bu plan Alevi-Sünni çatışması yaratmak için tasarlanmış bir dehşet planı. Buna ilişkin dosyadaki belgeler bize gösterildiğinde buna ikna olduk. Dosya böyle iken, geçmişteki yaşanmışlıklardan çıkan tecrübeler nedeniyle Alevilerin ve tüm toplumun böylesi oyunlara gelmeyeceğini herkes bilsin.

‘Fikri Karadağ teyzenin oğlu mu’

Aralarında Nobel ödüllü Yazar Orhan Pamuk’un da bulunduğu tanınmış kişilere yönelik suikast hazırlığında olduğu teknik takibe takılan Muhammet Yüce, Fikri Karadağ ile “gırgır şamata olsun” diye konuştuğunu öne sürünce, Mahkeme Başkanı “Sen uzman çavuşsun o albay. Teyzenin oğlu değil ki geyik yapasın” dedi.

‘Yararı olsa Pamuk’u öldürürdüm’

Yüce, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki savunmasında, iddianamede atılı suçlamalara değinerek Fikri Karadağ’a telefonda tanışmak istediğini söylediğini ve  kendisiyle bunun üzerine sadece iki kez yüz yüze görüştüğünü, bir telefon görüşmesinde, silah almak istediğini ancak, 1000 TL olduğunu öğrenince 150 lira taksitle alıp alamayacağını sorduğu ifadelerini de hatırlatarak, şöyle konuştu: “Kuvayi Milliye’nin şemasında, beni tetikçi kanat sorumlusu olarak göstermişler. Sözde Ergenekon terör örgütü bana silah vermiyor. Ben kendim silah arayışına giriyorum. Bana silah vermeyen bir örgüt, terör örgütü olabilir mi?” Orhan Pamuk’u ve Sebahat Tuncel’i öldürdüklerinde kendilerine  provokatör denileceğini belirten Yüce, “Biz PKK’dan korktuğumuz için suikasttan vazgeçmedik. Vatanımıza zarar gelecekti. Türkiye ikiye bölünecekti. Orhan Pamuk’u öldürmek Türkiye’ye yarar getirmez. Getireceğini bilsem bu işi yapardım. Bu konuşmalar tamamıyla gayriciddi. Kendi aramızda yaptığımız gırgır şaka’’ dedi.

‘Sen uzman çavuş, o albay’

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün de telefon görüşmeleriyle ilgili Yüce’ye, ‘’iki kez yüz yüze, birkaç kez de telefonla görüştüğün kişiye ‘Şunu, bunu öldüreceğim’ demenin anlamı ne? Gırgır, şamata diyorsun. ‘Ayşe ile Fatma ile oturdum’ demiyorsun da hep adam öldürmekten söz ediyorsun. Nedir yani? Bir dönem askerlik görevinde de bulunmuşsun. Bunları Karadağ’a niye anlatıyorsun? Baban yaşında adam. Sen uzman çavuşsun, o albay. Peki o seni nasıl dinleyebiliyor?’’ diye sordu. Yüce’nin ‘‘Beni kırmamak içindir’’ demesi üzerine Şengün, ‘’Senin ne özelliğin var da kalbini kırmayacak? Teyzenin oğlu ile geyik yaptın tamam da bu kişi seninle geyik muhabbeti yapacak kapasitede insanlardan değil ki...’’ dedi.

Sinyal Ataşehir’den gelmiyor

Ergenekon zanlılarının saldırı kararlarını aldıkları yer olarak bilinen Ataşehir toplantılarıyla ilgili mahkemeye iletişim kayıtları ulaştı. Telekominasyon İletişim Daire Başkanlığı’nın Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazıda, Ataşehir toplantısının yapıldığı 30 Nisan 2006’da Veli Küçük’ün İstanbul’da Dedeman İş Merkezi, Gayrettepe Ayazma ve Darphane’de olduğu belirtildi. Mahkemeye daha önce gönderilen yazılarda ise Muzaffar Tekin’in 30 Nisan 2006’da Göztepe, Ziverbey Maltepe ve Pendik’te, Fikri Karadağ’ın Balıkesir’de, Rasim Görüm’ün Hendek’te olduğu belirtilmişti.

Taraf / ADNAN KESKİN / ANKARA - Istanbul - 10.03.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.