Aleviler de Kocaoğlu'nu destekliyor

Aleviler de Kocaoğlu'nu destekliyor

Aleviler de Kocaoğlu'nu destekliyor ALEVİ dernekleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterilmesini...

A+A-

Aleviler de Kocaoğlu'nu destekliyor  Aleviler de Kocaoğlu'nu destekliyor

ALEVİ dernekleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeniden aday gösterilmesini istedi. İzmir’in Bornova İlçesi’nde cemevi olarak da kullanılacak olan Bornova Kültür Merkezi’nin açılışında Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş’ün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun destekleneceğini açıklamasının ardından, İzmir’de 67 derneğin biraraya gelerek oluşturduğu Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu da "Kocaoğlu" dedi.

Başkan adayına destek

Platformun Dönem Sekreteri Veli Karakurt, Alsancak Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında, Aleviler’in sorunlarına sahip çıkacak olan belediye başkan adaylarına destek vereceklerini belirterek, Kocoaoğlu’nun görevi süresince Alevi sorunlarının çözümü için büyük çaba sarfettiğini anlattı. Karakurt, "Kocaoğlu bugüne kadar sorunlarımıza yakın davrandı, onun projelerini destekliyoruz. Kocaoğlu’nun yeniden bu göreve getirilmesinde yarar görüyoruz. Sorunlarımıza çözüm önerisi getirdi. Ona destek vermek bizim için vicdani bir sorumluluktur" dedi.

Sertel aday adayı

GAZETECİ yazar Atilla Sertel CHP’den Bornova Belediye Başkan aday adaylığına soyundu. Doğanlar Mahallesi’nde sohbet toplantısında konuşan Sertel, "Görev bana verilirse başınızı asla öne eğdirmem. Ben fakir fukaranın belediye başkanı olmak isterim" dedi. Halkla iç içe yaşamayı bir yaşam felsefesi olarak benimsediğini söyleyen Sertel, CHP’nin oylarının artması için gayret sarfedeceğini vurguladı. 

HÜRRİYET - 19 Aralık 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.