Aleviler de tehditmis

Aleviler de tehditmis

Aleviler de tehditmişErgenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan Emekli Tuggeneral Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen...

A+A-

Aleviler de tehditmişAleviler de tehditmiş

Ergenekon Operasyonu kapsamında tutuklanan Emekli Tuggeneral Veli Küçük'ün evinde ele geçirilen 'Panzehir' isimli belgeye göre Ergenekon, Alevileri ve CHP'yi de 'güvenilmez' buluyor.

CHP'nin Kürt açılımını tehlikeli bulan Ergenekon, "1991 yılında Erdal İnönü başkanlığındaki SHP-HEP ittifakı ile 2000 yılına ulaşıldığında CHP'nin Demokratik Cumhuriyet Programı ile CHP-PKK ittifakının aynı şeyler olduğu ve Washington merkezli argümanlar olduğu açıktır. Türkiye PKK'nın CHP'lileştirilmesi girişiminde bulunmamıştır ama Pentagon merkezli AB destekli uzmanlar, CHP'yi PKK'lılaştırmayı akıl edebilmiştir. Üstelik seçtikleri parti Atatürk'ün kurduğu partidir" görüşüne yer veriyor.

Karşı çıkanlar pasifize edilmeli

"Panzehir" isimli belgeye göre, Türkiye'de acil olarak Kemalist ideoloji prensiplerine uygun Cumhuriyet Kültür Kampanyası yapılmalı. Cumhuriyet devrimlerine inananların desteklenip karşı çıkanlar pasifize edilmeli. Alevilerin 'güvenilmez' olarak tanımlandığı belgeye göre, Alevilerle terör örgütleri arasında yakın ilişki var. Laikliğin özellikle Alevi kesim üzerine bina edildiğini fakat bunun da sakıncalar doğurduğunu ifade edilen şok belgede şu ifadelere yer veriliyor:

Kemalizm ayakta kalamaz

"Anadolu toprakları üzerinde yaşayan laikliğin teminatı olarak gösterilen Alevi toplumu içinde yeşeren Cumhuriyet karşıtı siyasal sol muhalefet, giderek yasa dışı gizli örgütlerin oluşumuna kaynak oluşturmuştur. Bu gizli örgütlerin daha sonraki aşamada her birisi terör gruplarına dönüşmüştür. PKK terör örgütünün oluşumu ve gelişmesi ise bilindiği gibi Alevi Kürt kesiminin yoğun ve sistemli çabaları ile ortaya çıkan negatif tabloyu sergiler. Türkiye'de siyaset Alevilerin, ekonomi de Yahudilerin elinde kaldığı sürece ve Türk entelektüelleri perişan edildikçe, Cumhuriyet devrimleri ve Kemalizm ayakta kalamaz."

HADEP, TSK eliyle Meclis’e

Ergenekon tarafından Mayıs 2000'de kaleme alınan "Panzehir" isimli belgede, Abdullah Öcalan kullanılarak, PKK terör örgütüne sızılması öngörülüyordu. Belgede, PKK'nın üst komutasına Öcalan üzerinden "genç ve donanımlı subaylar" getirilmesi öneriliyor ve HADEP'in de Meclis'e "TSK eliyle" sokulması öneriliyor.

ANKARA - BUGÜN - 19 Temmuz 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.