Aleviler: DTP kapatılmasın

Aleviler: DTP kapatılmasın

Aleviler: DTP kapatılmasın DTP’ye açılan kapatılma davasının görülmesine günler kala Alevi ve sivil toplum örgütlerinden...

A+A-

Aleviler: DTP kapatılmasınAleviler: DTP kapatılmasın

DTP’ye açılan kapatılma davasının görülmesine günler kala Alevi ve sivil toplum örgütlerinden partiye destek geldi

DTP İstanbul Şubesi’nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları kapatılma davasını kınarken, İHD’de ortak açıklama yapan 11 Alevi kurum ve kuruluşu, “Demokratik, laik, hukuk devleti olduğumuz iddiasını dillendirenler, AK Parti davasında olduğu gibi bu davada da DTP’nin kapatılmasına karşı açık tavır almak zorundadır” mesajını verdi.

Aralarında Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, MASAP ve TUDEF’in bulunduğu Alevi örgütleri temsilcileri, İHD’de yaptıkları ortak açıklamada partinin kapatılmaması gerektiğini vurguladı. Özgür Demokratik Alevi Hareketi Sözcüsü Ergin Doğru, kapatmanın Türk ve Kürt halkı arasına duvarlar örmekten başka bir şeye yaramadığını belirterek, “Demokratik barışçıl siyasetin önünü açmak için önemli bir şans olan DTP’nin varlığı ve misyonu görmezden gelinerek Kürt sorunu çözümsüzlüğe sürükleniyor” dedi.

DTP binasında toplanan STK’lar ise Anayasa Mahkemesi’nin bugüne kadar 24 siyasi partiyi kapattığını hatırlatarak, bunun hiçbir sorunu çözmediğinin altını çizdi.

Taraf/TURAN AKTAŞ - Istanbul - 14.09.2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.