ALEVİLER, DÜNYA’NIN HER YERİNDEKİ DEĞERLERİNİ YAŞATMA MÜCADELESİ VERİYOR!

ALEVİLER, DÜNYA’NIN HER YERİNDEKİ DEĞERLERİNİ YAŞATMA MÜCADELESİ VERİYOR!

‘‘Uzun bir yürüyüşten sonra Seyid Ali Sultan dergahına çıkabildik. Talibi olduğumuz dergahımızın müftücü işbirlikçilere karşı tarihsel önderlerimizden Kızıldeli ‘nin izinden yürüyor olduklarını görmek ayrı bir mutluluk verdi bizlere’’

A+A-

Toplumsal demokratik Alevi örgütlenmesi ile birlikte, Alevi toplumu bulunduğu her yerde değerlerine sahip çıkmaya başladı. Değerlerini yaşatma temelinde ortaya çıkan bu sahiplenme ve birlikte mücadele etme bilinci; dünyamızın farklı coğrafyalarında yaşayan Alevi – Bektaşi topluluklarının arasında yakınlaşma, kaynaşma ve bütünleşme anlayışının süreç içinde daha fazla gelişip olgunlaşmasına önemli katkılarda bulunacaktır.

Yedi asırlık bir geçmişe sahip olan ve her yıl geleneksel olarak Ağustos’un ilk haftasında düzenlenen ”Seyyid Ali Sultan Anma Etkinlikleri ve Seçek Yağlı Güreşleri,” 2 Ağustos’ta Yunanistan’ın Ruşanlar Köyü’nde başladı.

Bu yıl düzenlene Kızıl Deli’yi anma etkinliğine; ‘Seçek Yağlı Güreşleri’nin bu yılki ağası Ruşenler köyünden Ali Kehaya, Seyyid Ali Sultan Degahı Başpostnişi Mehmet İslamoğlu, Seyyid Ali Sultan Degahı Koruma Heyeti Başkanı Ahmet Kara Hüseyin, Soflu Belediye Başkanı Panagiotis,  AABK Onursal Başkanı Turgut Öker, HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, Yazar Ali Yıldırım, Gazetci Vedat Kara, Araştırmacı- Yazar Ayhan Aydın, Yol Tv yöneticileri Özkan Lafatan ile Mahmut Akgül ve kalabalık bir kitle katıldı.

Kızıldeli’yi anma etkinliklerine katılan AABK Onursal Başkanı Turgut Öker, talibi olduğu Seyyid Ali Sultan‘a ve O’nun adına düzenlenen etkinliklere ilişkin şunları ifade etti: ‘‘Uzun bir yürüyüşten sonra Seyid Ali Sultan dergahına çıkabildik. Talibi olduğumuz dergahımızın müftücü işbirlikçilere karşı tarihsel önderlerimizden Kızıldeli ‘nin izinden yürüyor olduklarını görmek ayrı bir mutluluk verdi bizlere’’ dedi.

Haber : Suna Demir

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.