Aleviler Erbil'in fotoğraflarını yaktı

Aleviler Erbil'in fotoğraflarını yaktı

Aleviler Erbil'in fotoğraflarını yaktı İZMİR - Şovmen Mehmet Ali Erbil'in dün akşam Star Tv de yayınlanan programda "siz orada mum söndü...

A+A-

Aleviler Erbil'in fotoğraflarını yaktı Aleviler Erbil'in fotoğraflarını yaktı

İZMİR - Şovmen Mehmet Ali Erbil'in dün akşam Star Tv de yayınlanan programda "siz orada mum söndü mü yapıyorsunuz?" sözüne tepkiler bugün de sürüyor. Aleviler yaptıkları açıklamada "kimsenin Alevileri incitmeye hakkı ve haddi yoktur" dedi. Eylemde Erbil’in fotoğrafları yakıldı.

Dün akşam Star Tv stüdyoları önünde eylemler yapan Aleviler eylemlerini bugün de sürdürerek Star Tv ve Erbil'in Alevilerden özür dilemesini istedi.

İzmir’deki protesto eylemi Konak Sümerbank önünde Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir bileşenleri tarafından yapıldı. Federasyon adına açıklama yapan Alevi Kültür Derneği genel Başkanı Selahattin Özel, sorunun Alevi-Sünni meselesi olmadığını Alevilere yönelik yaklaşımın bir parçası olduğunu söyledi.

Özel şöyle dedi: “20 milyon Aleviyi incitmeye hakaret etmeye ne kimsenin hakkı vardır ne de haddi. Bütün Türkiye halkını başta Sünni kardeşlerimiz olmak üzere bu saldırıyı kınamaya protesto etmeye çağırıyoruz. Star Tv yönetiminin de gereğini yapmasını istiyoruz."

Hükümetin politikalarını hatırlatan Özel, Başbakan Erdoğan'ında Alevi toplumundan özür dilemesi gerektiğini söyledi. Açıklamanın ardından bir grup Alevi genci Star Tv logolarını ve Mehmet Ali Erbil'in fotolarını yaktı.

ANF - 7 Ekim 2010  

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.