Aleviler eşit yurttaşlık için eylemde

Aleviler eşit yurttaşlık için eylemde

Aleviler eşit yurttaşlık için eylemde   Bu gün Kadıköy’de Aleviler eşit yurttaşlık taleplerini dile getirmek için...

A+A-

Aleviler eşit yurttaşlık için eylemde
Aleviler eşit yurttaşlık için eylemde  

Bu gün Kadıköy’de Aleviler eşit yurttaşlık taleplerini dile getirmek için bir yürüyüş yaptılar. Yürüyüş sonrası da 24 saatlik oturma eylemi yapılacağını duyurdular.

Kadıköy’de bu gün Aleviler eşit yurttaşlık taleplerini dile getirmek için bir yürüyüş yaptı. Yüzlerce kişi sabah 11.00’de Tepenautilus önünde toplanarak kortejler halinde Kadıköy İskele Meydanı’na yürüdü. Alevi örgütlerininin çağrısıyla gerçekleşen yürüyüşe siyasi partiler ve kitle örgütleri destek verdi. Eylemde özellikle eşit yurttaşlık hakları ve zorunlu din dersinin kaldırılması talepleri vurgulandı. Alevilere dönük asimilasyon politikalarına dikkat çekildi. Eyleme sanatçıların da desteği vardı. Tolga Sağ, Pınar Sağ, Metin Karataş, Ferhat Tunç, Mazlumi, Hüseyin Sağ, Musa Kurt, Mehmet Ekinci, Haydar Seçkin, Ahmet Koçak ve Grup Yorum eyleme destek veren isimler arasındaydı.

Yürüyüşün ardından eylem konuşmalarla devam etti. İlk sözü alan Pirsultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş konuşmasında “Diyanet vesayeti kaldırılsın” dedi. Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan GeçmezÖtekileştirilen herkesle birlikte mücadelemiz sürecek” dedi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ise “AKP, Kürdü, işçiyi, Aleviyi dışlıyor. Ülke şeriata gidiyor” açıklamasında bulundu. Eylemde konuşan sanatçılardan Ferhat Tunç imha ve inkâr politikalarına dayalı siyaseti eleştirdi. Pınar Sağ ise “Faşizme inat yaşasın halkların kardeşliği” diyerek bir türkü söyledi.

Konuşmaların ardından eylem halaylarla 24 saatlik oturma eylemine dönüştü. Alevi yurttaşlar bu geceyi Kadıköy İskele Meydanı’nda oturarak geçirecek.

Miting izlenimleri ve katılımcıların açıklamalarına yarın Sendika.Org’dan ulaşabilirsiniz.

Sendika.Org - 06 Kasım 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.