Aleviler ezandan rahatsız olur mu

Aleviler ezandan rahatsız olur mu

Aleviler ezandan rahatsız olur muHaber 7'de canlı olarak yayınlanan Ersoy Dede yönetimindeki "Bıçak Sırtı" programına katılan...

A+A-

Aleviler ezandan rahatsız olur muAleviler ezandan rahatsız olur mu

Haber 7'de canlı olarak yayınlanan Ersoy Dede yönetimindeki "Bıçak Sırtı" programına katılan alevi dernek ve birliklerin temsilcileri yeni açılımı konuştu. Ekranlara yansımayan önemli bir ayrıntıyı ilk Cafesiyaset'te okuyacaksınız. Ne mi?

Alevi tartışmasının perde arkası    

Türkiye’deki temelde üç ama alt kollarıyla birlikte 750’yi aşan alevi birlik ve dernekleri, hemen hemen hiçbir konuda anlaşamıyorlardı.. Ancak yeni açılım, tüm birlik ve dernekleri aynı ortak paydada birleştirdi..

Haber 7’de canlı olarak yayınlanan Ersoy Dede yönetimindeki “Bıçak Sırtı” programına katılan alevi dernek ve birliklerin temsilcileri, Ak Parti’nin yeni açılımı konusundaki görüşlerini dile getirdiler..

Sivil Toplum Örgütlerinin programa yansıyan görüşleri, daha evvel de temel olarak basında yer bulmuştu..

Ancak program arasında yaşanan tartışmalardan anlaşılıyor ki, 750’den fazla alevi dernek ve birliği, tek bir konuda tam bir uzlaşı içindeler..

Ak Parti’nin Alevilikle ilgili açılımını projelendireceği söylenen Reha Çamuroğlu..

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, söz konusu görevin Çamuroğlu’na verildiğine zaten inanmıyor..

Program günü Ankara’da Cemil Çiçek ile görüştüğünü söyleyen Altun’un verdiği bilgiye göre, basına yansıyan açılım konusunda verilmiş herhangi bir karar da yok..

Hatta Çiçek,, Altun ile görüşmesinde, 'koordinatörlük için adının geçtiği yönündeki haberleri de yalanladı..'

ALEVİLER EZANDAN RAHATSIZ MI?

Abant Platformu’ndaki çıkışı sonrası adeta istenmeyen alevi ilan edilen Ali Yıldırım ise program sırasında, Alevilerin köylerindeki camilerden ve ezan sesinden rahatsız olduklarını ifade etmişti..

Program arasında, bu çıkıştan rahatsızlık duyan Fermani Altun, “isterseniz ben düzelteyim bu sözünüzü” diyerek  Ali Yıldırım’dan izin istedi..

Ali Yıldırım ise; “düzeltecek ne var? Gerçekten böyle değil mi? Ben mi uyduruyorum?” diyerek Altun’un bu sözler üzerine aleyhte yorum yapmasını istemedi..

Altun da, daha fazla ısrar etmedi..

2004 senesinde gazetelere verdiği ilanla adından söz ettiren Araştırmacı – Yazar Cem Çankaya’nın, Başbakan’ın açılımına yönelik verdiği destek ise, program aralarının başlıca sohbet konusu oldu..

Ali Yıldırım; “Abant Platformu’nda benimle tartışan Reha Çamuroğlu milletvekili oldu..

Sen de burada bana saldırıyorsun, kesin Belediye Başkanı olursun” diyerek espri yaptı..

Ancak bu espriye, Kamer Genç tepki gösterdi; “olmak istiyorsa,  Belediye Başkanı da olur, Başbakan da olur. Sana ne?” diye çıkıştı..

Ayrıca Kamer Genç, her fırsatta eleştirilen Başbakan’ın açılımı ve Reha Çamuroğlu ile ilgili eleştirileri yersiz bulduğunu söyledi..

Genç, STK’ların temsilcilerinin ve Alevi Kanaat Önderlerinin, “bana sorsun. Beni dikkate alsın” anlayışını doğru bulmadığını söyledi..

“Bırakın güzel bir açılım ortaya çıkarsa hep beraber destek verelim” diyerek, beklenmeyen bir destek koydu ortaya… Ancak bu destek kameralara çok da yansımadı…

cafesiyaset.com (özel)
03 / 12 / 2007

PROGRAMIN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN:

Haber 7 TV Aleviler Ne İstiyor?

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.