Aleviler Faruk Çelik'in davetine gitmiyor

Aleviler Faruk Çelik'in davetine gitmiyor

Aleviler Faruk Çelik'in davetine gitmiyorAKP'nin Alevi açılımı kapsamında yapılacak son toplantıya Aleviler katılmayacaklarını açıkladılar....

A+A-

Aleviler Faruk Çelik'in davetine gitmiyorAleviler Faruk Çelik'in davetine gitmiyor

AKP'nin Alevi açılımı kapsamında yapılacak son toplantıya Aleviler katılmayacaklarını açıkladılar.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu bir açıklama yaparak Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Alevilerle ilgili toplantısına katılmayacaklarını söylediler.

Faruk Çelik'e daveti için teşekkür eden Aleviler, "Ama ne yazık ki AKP’nin sözde alevi açılımına sahte toplumsal destek sağlamayı amaçladığını ve tek yanlı bir söylemle geçiştirileceğini düşündüğümüz bu davete katılmayacağız. Çünkü: Bizim açımızdan Alevi toplumunun talepleri açıklıkla söylenmiştir. Toplumumuzun her talebi, çözüm önerilerimizle birlikte hem, Sn Bakan’ın yüzüne, hem miting meydanlarında yüzbinlerce yurttaşın ortak sesi olarak, hem de basın-medya yoluyla her fırsatta dillendirilmiştir, dillendirilmektedir. Yetinilmemiş, AİHM dahil, birçok mahkeme kararlarına da bağlanmıştır" dediler.

'Sofralar her zaman paylaşılır. Önemli olan çözüm üretmektir' denilen açıklamada AKP hükümetinin çözüme dair somut bir adım atmadığının altı çizildi.

Açıklamada "Hükümet, Alevilerin taleplerini sulandırma,Sünni zihniyetin duygularını okşayarak çözümsüz hale getirme, gayreti içindedir. Daha da kötüsü; Alevi Taleplerini hazır bu konular gündeme gelmişken kendi ajandasındaki plan ve projelerini hayata geçirmenin aracı kılmak istemektedir. Bizler, şu Zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi belasından kurtulalım derken; onlar çalıştay yöneticileri ikinci bir Din Dersi ihdas edeceklerini söylemektedirler. Bizler; laik bir devlet’te Diyanet İşleri Başkanlığı diye bir kurum olmaz, olmamalıdır derken, AKP Kurmayları Diyanet İşleri Başkanlığını, daha çok bütçe, daha çok kadro ile donatarak müsteşarlık düzeyine yükseltmek istemektedirler. Daha dün yeni bir şey öğrendik gazetelerden; diyanet mensupları meslekleriyle ilgili olarak bir suç işlerlerse, Diyanet İşleri Başkanı’nın izini (oluru) olmaksızın soruşturulamayacak, yargılanamayacaklarmış. AKP’nin dokunulmazlıkları çok sevdiğini biliyorduk zaten, ama bu kadarı “pes doğrusu” dedirtecek cinstendir" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK : soL - Haber Merkezi - 19 Mart 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.