Aleviler gözdağına tepki gösterdi

Aleviler gözdağına tepki gösterdi

Aleviler gözdağına tepki gösterdi  ANKARA (14.01.2009)- Alevi Bektaşi Federasyonu, dün Mülkiyeliler Birliği Toplantı Salonu’nda...

A+A-

Aleviler gözdağına tepki gösterdiAleviler gözdağına tepki gösterdi 

ANKARA (14.01.2009)- Alevi Bektaşi Federasyonu, dün Mülkiyeliler Birliği Toplantı Salonu’nda yaptığı basın toplantısında Ergenekon soruşturmasında Ali Balkız ve Kazım Genç’in suikast düzenlenecek isimler arasında yer almasının, Alevilere yönelik bir gözdağı olduğunu belirtti.

Alevi örgütleri, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin'in evinde ele geçirildiği iddia edilen "suikast listesi"ne ilişkin bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda adları 'suikast düzenlenecekler' arasında geçen Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve Genel Sekreteri Kazım Genç’e sahip çıkıldı. Aleviler, verilmek istenen gözdağına karşı hakları için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerinin mesajını verdi.

Mülkiyeliler Birliği Toplantı Salonu’nda yapılan basın toplantısına Alevi örgütleri'nin yanı sıra aydın ve sanatçılar, köy ve yöre dernekleri ile demokratik kurum temsilcileri destek verdi.

Toplantıda konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, ortaya atılan suikast iddiasının demokrasi ve özgürlükten yana muhalif güçleri sindirme yöntemlerinden biri olduğunu ifade etti, “Suikast düzenlenecek olanlar arasında örgütlerimizin önderlerinin adının geçmiş olması tesadüf değildir” diye konuştu. Gümüş, demokratik Alevi hareketinin son yıllarda devleti demokratikleşmeye davet eden çizgisini sürdürdüğünü kaydetti.

Gümüş, geçmişte yaşanan Alevi katliamlarını unutturmayacaklarını vurguladı. “Bugüne kadarki katliam ve cinayetlere gösterilen tepkilerin cinayet günleriyle sınırlı kaldığının bilinciyle hareket eden örgütlülüğümüz, artık, tarihini unutturmak istemiyor. Çünkü unutmak, yalnızca bizim yenilgimiz anlamına gelmez; insanlığın da yenilgisidir” dedi.

'Çizgimiz, karanlık güçleri rahatsız etmiş'

Açıklamasına daha fazla demokrasi ve özgürlük istediklerini belirterek devam eden Gümüş, şunları söyledi: “9 Kasım’da yüz binlerin Ankara Meydanlarına akmasını, sonra da tam 30 yıl sonra Maraş katliamının hesabının sorulması için on binlerin Adana Meydanlarına dökülmesini sağladık. Dost düşman herkes bilsin ki, Cumhuriyet tarihimizde hiçbir noktanın karanlıkta kalmasına izin vermeyeceğiz. Anlaşılıyor ki, bu çizgimiz, karanlık güçleri rahatsız etmiş bulunuyor. Biz bu ülkede daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla ışık istiyoruz. Bunun içindir ki, yıllardır Maraş’ın, Çorum’un, Sivas’ın, Gazi’nin aydınlatılmasını istiyoruz. Bugün Susurluk’ta patlayan cerahatin Ergenekon üzerinden sağa sola bulaştırılmak istendiği bir evreden geçiyoruz. Bu evrenin de her aşamasında; hak ve taleplerimizi doğru yer ve zamanda dile getirmeye devam edeceğiz.”

Gümüş açıklamasında geçmişte yaşanan siyasi cinayetlere ve ortaya çıkan kontrgerilla çetelerine işaret etti. Emekli eğitimci olan Ali Balkız'ın ise medyaya “Emekli tuğgeneral” diye servis edilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

Her Alevi, Ali Balkız' dır, Kazım Genç'tir

Gümüş açıklamasının sonunda şöyle dedi:

“Bugün Susurluk'ta patlayan cerahatin Ergenekon üzerinden sağa sola bulaştırılmak istendiği bir evreden geçiyoruz. Bu evrenin de her aşamasında; hak ve taleplerimizi doğru yer ve zamanda dile getirmeye devam edeceğiz.

Öncelikle söylemek isteriz ki devletin görevi, her yurttaşının ve bu arada Alevilerin de rahat uyumasını sağlamak olmalıdır. Bu nedenle öncelikle suikasta uğrayacak isimler arasında sayılan iki saygın genel başkanımızın isimleri deşifre edilmeden gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etmek isteriz. Suikastı planlayanların ve tetikçilerin listesinin açıklanması gerekirken, suikast yapılacakların listesinde olan diğer isimlerin saklı tutularak örgüt yöneticilerimizin isimlerinin deşifre edilmesi; kirli bir oyunun oynandığını da ortaya koymaktadır.

Öte yandan, suikast defterlerine örgütlerimizin liderlerini yazanlar bilmelidir ki, böyle bir durum karşısında, dünyayı başlarına yıkarız. Hiç kimse demokratik Alevi hareketini sahipsiz sanmasın. Bugün, hemen herkes bilmeli ki her bir Alevi, Ali Balkız' dır, Kazım Genç'tir. Dün Maraş'ta, Madımak'ta elini kolunu sallayıp cinayet işleyen çeteler, bugün artık, o kadar da rahat olamayacaklardır”

Aydınlardan destek

Basın toplantısında Aydın ve Sanatçı Girişimi adına konuşan şair Ahmet Telli; aydınları sahipsiz bırakmayacaklarını, haksızlığın karşısında olmayı sürdüreceklerini, çeteleri ortaya çıkaran kesimin de yanında olmayacaklarını ifade etti.

ATILIM - 14 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.