'Aleviler hiç ayrıcalık istemedi'

'Aleviler hiç ayrıcalık istemedi'

'Aleviler hiç ayrıcalık istemedi'Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, Aleviler olarak Türkiye'de hiçbir...

A+A-

'Aleviler hiç ayrıcalık istemedi''Aleviler hiç ayrıcalık istemedi'

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Tekin Özdil, Aleviler olarak Türkiye'de hiçbir dönemde kendilerine ayrıcalık yapılmasını istemediklerini belirtti.

Özdil, derneklerince Ordu Belediyesi Ay Işığı Düğün Salonu'nda düzenlenen toplantıya katıldı. Buradaki konuşmasında halen Türkiye'de cemevilerinin inanç merkezleri olarak yasal kabul görmediğini söyleyen Özdil, hukuksal zeminde haklarını savunduklarını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 1946 yılından itibaren laik bir devlet olmaktan çıkarıldığını öne süren Özdil, ''Buna rağmen biz Aleviler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir laik devlet olması yönündeki duruşumuzu ve isteğimizi devam ettireceğiz'' dedi.

Özdil, ''Aleviler olarak Türkiye'de hiçbir dönemde kendilerine ayrıcalık yapılmasını istemediklerini'', sadece temel taleplerinin hükümetler tarafından yerine getirilmesini istediklerini ifade etti.

Toplantının ardından Özdil, Alevi Kültür Dernekleri Ordu Şubesi'nin yeni binasının açılışını yaptı.

Açılışa Ordu Vali Yardımcısı Mustafa Arslan, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu ve vatandaşlar katıldı.

CUMHURİYET - AA - 18 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.