Aleviler Huzursuz

Aleviler Huzursuz

Aleviler Huzursuz Kayseri Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kayseri Hacı Bektaş Veli Kültürünü Araştırma...

A+A-

Aleviler HuzursuzAleviler Huzursuz
 
Kayseri Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği ile Kayseri Hacı Bektaş Veli Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneğinden, Çeşitli İllerde Anıt Mezarlar ve Alevi Dernek Merkezlerine Yönelik Yapılan Saldırıları Kınadı.

Kayseri Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği'nde, dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda anıt mezar ve derneklere yönelik yapılan saldırılar nedeniyle Dernek Başkanı Rüstem Gümüş bir açıklama yaptı. Gümüş, Pir Sultan Abdal etkinlikleri çerçevesinde Sivas'ta bulunan yazar, sanatçı, bağlama ve semahçılardan oluşan 33 kişinin 2 Temmuz 1993 tarihinde, Cumhuriyete karşı ayaklanma provası yapanlar tarafından Madımak otelinde yakılması suretiyle şehit edildiğini söyledi.

Gümüş, “Yitirilen canlar için Ankara Karşıyaka mezarlığında bir Anıt mezar yapılmış ve ebediyete uğurlanmıştır. Sivas'ta canımızı yakan zihniyetler saldırılarını anıt mezarlar üzerinden sürdürmektedir. 12 Kasım gecesi kimliği belirsiz kişiler, anıt mezarı tahrip ederek, bir kısım levhaları ve yazıları söküp, alıp götürmüşlerdir. Aynı şekilde bir hafta önce Ankara Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi'nin levhası da sökülerek götürüldü. Her iki olayda basit bir hırsızlık olayı değildir. Bu yapılanların ardındaki art niyetler ve provakatif planlar tehlikeli bir yaklaşım olarak görülmelidir. Yapılan davranışları barış ve dostluktan uzak tavırlar olarak değerlendiriyoruz. Sivas şehitler anıtımıza yapılan saldırıyı tüm alevi alemine yapılmış olarak görmekteyiz” dedi. 

Gümüş, Kayseri Pir Sultan Abdal Derneği ve Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneklerinin, ülkede barış, hoşgörü, eşitlik, kardeşlik ve demokrasi içerisinde farklılıklarını zenginlik görerek yaşamak istediklerini vurguladı. Bu duyguların milyonlarca insanın yüreğinde olduğuna değinen Gümüş, saldırıları yapanlara çağrılarının net olduğunu, mezarlara saldırmak yerine, geçmişin karanlıkları ve açılan yaralar ile yüzleşmelerini, insanlaşmanın yolunun ise mezarlara ve Alevi kurumlarına saldırıdan değil, gerici ve karanlık gerçeklerle yüzleşmekten geçtiğini söyledi.

Gümüş, Anıt mezarlar ve Pir Sultan Abdal Derneklerine yapılan insanlık dışı saldırıları kınadıklarını belirterek, kamuoyunun bu tür saldırılar karşısında sessiz kalmamalarını sözlerine ekledi.

19.11.2007 -İHA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.