Aleviler İçerde İftar, Dışarda Protesto Yapacak

Aleviler İçerde İftar, Dışarda Protesto Yapacak

Aleviler "İçerde İftar, Dışarda Protesto" Yapacak Aleviler, Başbakan Erdoğan'ın da Katılacağı Muharrem İftarını Protesto...

A+A-

Aleviler İçerde İftar, Dışarda Protesto YapacakAleviler "İçerde İftar, Dışarda Protesto" Yapacak
 
Aleviler, Başbakan Erdoğan'ın da Katılacağı Muharrem İftarını Protesto Etmeye Hazırlanıyor. Bir Grup Alevi Önde Geleni, Ortak Bir Bildiri Yayınlayarak, 11 Ocak'ta Ankara Bilkent Otel'de Gerçekleştirilecek İftarı, Yerinde Protesto Etmeye Çağırdı.

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun girişimleriyle düzenlenen AKP ile Alevileri buluşturma iftarına ilişkin tartışmalar sürüyor. AKP'nin samimi olmadığını öne süren Alevi dernek ve vakıfları iftar yemeğine kuşkuyla yaklaşırken, bir grup Alevi önde geleni de, iftar yemeğinin yerinde protesto edilmesi için ortak bir çağrı metni yayınladı. 

Hasan Kaya, Ali Ersin Kelleci, Ali Balkız, Fevzi Gümüş, Zeynel Gül, Rıza Aydın, Aydın Şimşek, Kamil Ateşoğulları, Kelime Ata, Erdal Yıldırım gibi isimlerin de aralarında bulunduğu bir grup Alevi kökenli, aydın, gazeteci ve yazar "Alevi Aydınlarından Asimilasyon İftarına Karşı Ayağa Kalkma" başlığıyla ortak bir çağrı metni yayınladı.

Çağrı metninde, AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun girişimleri ile gündeme gelen AKP'nin Alevi açılımı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Ocak'ta Bilkent Otel'de yapılacak Muharrem iftarına katılacağı hatırlatıldı.

Söz konusu gelişmelerin bazı Alevi kuruluşlar tarafından olumlu bulunduğu belirtilen metinde, AKP'nin bu konuda "samimi" olmadığı ileri sürüldü ve AKP'nin esas amacının Alevi oyları olduğu belirtildi. Çağrı metninde şu görüşlere yer verildi:

"11 Ocak 2008'de gerçekleşecek oruç açımına binden fazla katılımın olacağını duyuran Reha Çamuroğlu, bu ifadesi ile bu girişimin karşısında duran ve eleştiren kesimlerin marjinal olduğunu ileri sürmektedir.

Bu gelişmelere şimdiye kadar karşı çıkan ve katılmayacaklarını ilan eden kesimlerin; başta Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olmak üzere Alevi Bektaşi Federasyonu ve diğer Alevi kurum ve kuruluşların üye ve yakın çevrelerini aynı gün oruç açımının yapılacağı otelin önüne çağırmasını öneriyoruz. Bizce bu aşamada yapılması gereken ve atılması gereken tek adım budur. 11 Ocak 2008 günü Muharrem Orucu açımında bin kişi içeride olurken, onbinlerin dışarıda olması ve AKP'ye, AKP Alevilerine gereken cevabı vermesi gerekmektedir. Bu adım Alevi örgütlerinin rüştünü ispatlama ve muhatap alınmasının da ilk adımı olacağı için son derece önemlidir."

(ANKA) - 29 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.