Aleviler İçerenköy'de 8 Mart etkinliğinde buluştu

Aleviler İçerenköy'de 8 Mart etkinliğinde buluştu

Aleviler İçerenköy'de 8 Mart etkinliğinde buluştu   İSTANBUL (09.03.2009)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy...

A+A-

Aleviler İçerenköy'de 8 Mart etkinliğinde buluştuAleviler İçerenköy'de 8 Mart etkinliğinde buluştu 
 
İSTANBUL (09.03.2009)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kadıköy Şubesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla dün akşam İçerenköy'de bulunan Başak 2 Düğün Salonu'nda bir etkinlik düzenledi.

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı etkinlik, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla PSAKD'nin hazırladığı sinevizyon gösterisi ile başladı. İlgiyle izlenen sinevizyonun ardından PSAKD Kadıköy Şube Başkanı Fethi Bölükgiray bir konuşma yaptı.

Aleviler 'eşit yurttaşlık' istiyor

Bölükgiray, emekçi kadınların 8 Mart'ını kutladı. Yerel seçimlere ilişkin görüşlerini açıkladı. “Sadece kendi yurttaşlarına hizmet götüren siyasi patiler değil eşit yurttaşlık temelinde görev yapacak siyasi partiler bizim tercihimizdir” dedi.

Aleviler İçerenköy'de 8 Mart etkinliğinde buluştu

AKP ve CHP politikalarını eliştiren Bölükgiray, yıllardır 'laiklik elden gidiyor' diyen CHP'in çarşaf ve kuran açılımına tepki gösterdi. “Bir yandan demokrat, laik, çağdaş gözükeceksin, Alevilerin taleplerine sahip çıkar gözükeceksin, bir yandan alay edercesine onların kaldırılmasını istediği Diyanet işleri Başkanlığı'nın her mahalleye kuran kursu açmasını teşvik edeceksin” diye konuştu. Bölükgiray, “Aleviler, binlerce yıldır yaşattıkları değerleri ve ilkeleri kaybedeceğini bile bile böylesi samimiyetsiz bir iktidar oyununa bel bağlamamalıdır. Bunun için verilen mücadelede asıl olan 'geçen zaman' değil, yüzyıl geçse, bin yıl geçse kaybedilmemesi gereken 'Alevi duruşu'dur” şeklinde konuştu.

Bölükgiray, Alevi kimliğini aday ve seçilmenin bir kriteri olarak düşünmediklerini ifade etti. Alevilerin diğer demokrasi güçleriyle bir aya gelmesini istedi. “Çarşafa değil, insana açılan yeni bir sol parti için düşünmenin zamanı gelmiştir” dedi. Bölükgiray'ın konuşması sırasında bazı CHP'li kadınların salonu terk ettiği gözlemlendi.

Konuşmanın ardından geceye etkinliklerle devam edildi. İlk olarak halkın ilgiyle izlediği İlker Ateş ve PSAKD semah ekibi sahne aldı. Gece, Nevin Öztürk, Erdem Kotan, Özlem Yaşar ve Grubu'nun sahne almasıyla sona erdi. Partizan ve işçi köylü okurları da geceyi gönderdikleri mesajla selamladı.

Aleviler İçerenköy'de 8 Mart etkinliğinde buluştu

Geceye, DTP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Rıza Taşdelen'in yanısıra, EMEP İlçe Meclis Üyesi Adayı Musa Nuri Gündoğdu. Kadıköy ortak bağımsız adayı Nursel Şengül, PSAKD Ümraniye Şube Başkanı Metin Aslan da katıldı.

ATILIM - 09.03.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.