Aleviler İçin Meclise Girmek İstiyor

Aleviler İçin Meclise Girmek İstiyor

Aleviler İçin Meclise Girmek İstiyor  Turgut Öker, Türkiye'de 12 Haziran'da Yapılacak Olan Genel Seçimlerde Milletvekilliğine...

A+A-

Aleviler İçin Meclise Girmek İstiyor Aleviler İçin Meclise Girmek İstiyor
 
Turgut Öker, Türkiye'de 12 Haziran'da Yapılacak Olan Genel Seçimlerde Milletvekilliğine Aday Olduğunu Açıkladı.

 
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, Türkiye'de 12 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekilliğine aday olduğunu açıkladı. Genel Başkan Öker, seçimlere İstanbul 1. Bölge'den bağımsız aday olarak girecek.

Türkiye'de 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel Seçimler için Almanya'dan da adaylar çıkmaya başladı. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Genel Başkanı Turgut Öker, milletvekilliği seçimlerinde aday olduğunu açıkladı. Genel Başkan Öker, seçimlere İstanbul 1. Bölge'den bağımsız aday olarak girecek. Alevilerin sorunlarının ancak partiler üstü siyaset yoluyla çözülebileceğine inandığını belirten Öker, bu yüzden bağımsız adaylığı tercih ettiğini dile getirdi. Turgut Öker, Alevilerin köklü sorunları olduğunu ifade ederek, "Parlamentoyu, bugüne kadar Alevilik için yürüttüğüm mücadelenin bir parçası olarak görüyorum" dedi.

SORUNLARIMIZ PARTİLERÜSTÜ

AABK Genel Başkanı Öker adaylığı konusunda şunları söyledi:

"Yıllardır Alevilerin sorunlarının siyaset yoluyla çözüleceğini savundum. Bu yönde Avrupa'daki Alevi örgütlenmesinin ilk gününden beri çaba sarf ettim. Gerek Avrupa, gerek Türkiye boyutunda inanç özgürlüğüne kavuşmamız ancak eşit haklarla ve Aleviliğin varolduğunun yasal olarak kabulüyle mümkün. Bugüne kadar, Alevilerin sorunlarının neler olduğunu saptadık ve bunların çözümlerinin siyasetin içinde yer almakla mümkün olduğunu gördük.

Seçimlerde bağımsız aday olacağım. Çünkü Alevi hareketi için 23 yıldır devam ettirdiğim bağımsız hareketin siyasette de devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Siyasette bağımsız kimliğimle yer almanın bugüne kadar savunduğum şeylerle de örtüştüğünü düşünüyorum. Zaten Alevilerin sorunlarının bir parti üzerinden çözülebileceğine inanmıyorum. Alevilerin sorunu sistemden kaynaklanıyor ve çözüm ancak sistemin bir bütün olarak baskı altında tutulmasıyla mümkün. Oysa bir partiye girdiğinizde o partinin programına, tüzüğüne göre hareket etmek zorundasınız."

GENÇLİĞİM İstanbul'DA GEÇTİ

"Gençliğim aday olduğum bölgede geçti. 1980 yılına kadar Kartal'da yaşadım. Adaylığımı sonuca endeksli olarak düşünmüyorum. Seçimler her kesimin kendi sorunlarını dile getirdiği bir süreçtir. Kamuoyu ve baskı oluşturmada önemli bir araçtır. Olaya siyasi bir kampanya olarak bakıyorum. Türkiye'de bu süreçte Alevilerin sorunları gündeme gelmeyecek ve Aleviler seçimi dışarıdan, bir maç izler gibi takip edeceklerdi. Ben sahaya inerek Alevilerin sorunlarını Seçimler üzerinden gündeme getirmeyi tercih ediyorum. Bu bağlamda seçilip seçilmemek benim için önemli değil. Alevi toplumuna hizmet etmeyi bir dava olarak görüyorum. Bu, benim yaşamımın bir parçası. Mücadelem her zaman devam edecek. Seçilsem de seçilmesem de benim için değişen bir şey olmayacak."

ŞU VEYA BU PARTİYİ DEĞİL ALEVİLERİ DÜŞÜNÜRÜM

Turgut Öker, adaylığının o bölgede bazı partilerin oylarını bölüp bölmeyeceği yönündeki sorumuza ise şu cevabı verdi:

"Ben şu veya bu partinin ne kaybedeceğini düşünmek yerine Alevi toplumunu düşünürüm. Bizim ciddi sorunlarımız var ve bunu birilerine havale etmeyi doğru bulmuyorum. Her partinin kendi önceliği vardır, bizim de kendi önceliğimiz budur. Ben Alevilerin sorunlarının çözümünün şiarından yola çıkıyorum. Herhangi bir siyasi partiye alternatif olmak düşüncesinde değilim. Ben Alevilerin bağımsız hareketini güçlendirmek için böyle bir çıkışı gerekli görüyorum. Artık Alevilerin siyasette de kendi söylemlerini değerlendirmeleri için böyle bir adım şart. Şimdiye kadar Aleviler hep bazı siyasi partilerin yedeğinde değerlendirildi. Sanki Aleviler belli siyasi partilere mahkummuş gibi gösterildi. Artık ben siyasette bağımsız bir Alevi duruşunun olduğuna yürekten inanıyorum. "

Parlamento MÜCADELEMİZİN BİR PARÇASI

"Geçtiğimiz hafta Brüksel'de AABK'nın iki günlük yönetim kurulu toplantısı vardı. Adaylığımı arkadaşlarla ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Arkadaşlarım bana Avrupa'da yaşayan bir milyon Alevi'nin Türkiye siyasetinden beklentilerini ve bizim Alevilerin sorunlarına yönelik çözümlerimizi gündeme getirme konusunda bana yükümlülük verdiler. Bu, genel başkanlığını yaptığım kurumun bana yüklediği bir sorumluluktur. Yoksa, parlamentoya girerek onun üzerinden bir yaşam sürdürme gibi amacım yok. Parlamentoyu bugüne kadar yürüttüğüm mücadelenin bir parçası olarak görüyorum. Seçildiğim taktirde mecliste Alevilerle birlikte mazlumların sorunlarını gündemde tutmaya çalışacağım."

Haberler.com - DHA - 24.02.2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.