Aleviler İğdeli Köyüne Cemevi Yapacak

Aleviler İğdeli Köyüne Cemevi Yapacak

İğdeli Köyüne Cemevi Yapılıyor Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı İğdeli köyüne cemevi yaptırılıyor. İğdeli Köyü...

A+A-

İğdeli Köyüne Cemevi Yapılıyor İğdeli Köyüne Cemevi Yapılıyor

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı İğdeli köyüne cemevi yaptırılıyor. İğdeli Köyü Kalkındırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği, köye yapılacak cemevi için yardımseverlerden katkı bekliyor.

Kayseri Alevi Kültür Merkezi'nde toplantı düzenleyen İğdeli Köyü Kalkındırma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Orhan Ceylan, Avrupa Alevi Federasyonu'nun Bak-Der öncülüğünde İğdeli köyüne yaptırılması düşünülen cemevinin temelinin gelecek ay atılacağını açıkladı.

Orhan Ceylan, "AK Parti'nin başlatmış olduğu Alevi açılımı ve 12 Eylül Anayasasını daha fazla özgürlük, daha fazla hürriyet ve daha fazla demokrasi teminatı ile değiştirmek amacıyla referanduma götürdüğü şu günlerde, bizler de kendi kültürümüzü ve inancımız doğrultusunda manevi değerlerimizi yaşatmak, gelecek nesillere taşımak istiyoruz." dedi. Ceylan, köylerine yaptıracakları cemevi ile ilgili başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve yardımseverlerden destek beklediklerini açıkladı.

Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş, Aleviler olarak inançlarını kimselerinin sorgulamaya hakkı olmadığını belirterek, "Bu tür durumların karşısında duracağız ve cami yapılmak istenen İğdeli köyümüze sahip çıkacağız." şeklinde açıklama yaptı. 

Sondakika.com - 23 Temmuz 2010

İLGİLİ HABERLER : 

Aleviler açılımı AP'de eleştirdi

İğdeli Köyüne Cami Yapılmak İstenmesine Tepki

Rüstem GÜMÜŞ : Aleviler çözümde ısrarcı olacak

Avrupa Parlamentosu'nda 'Alevi' brifingi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.