Aleviler inançlarına dokundurtmayacak

Aleviler inançlarına dokundurtmayacak

Aleviler inançlarına dokundurtmayacak  ANTALYA (02.09.2009)- Star Tv'de yayınlanan bir programda Alevilere hakaret edilmesine tepkiler devam ediyor....

A+A-

Aleviler inançlarına dokundurtmayacakAleviler inançlarına dokundurtmayacak 

ANTALYA (02.09.2009)- Star Tv'de yayınlanan bir programda Alevilere hakaret edilmesine tepkiler devam ediyor. Antalya'daki Alevi örgütleri, yaptıkları eylemde, “Televizyon ekranları hakaret yeri değildir” dedi, Star Tv'nin özür dilemesini istedi.

Star Tv'de, Zuhal Topal’ın sunduğu “Desti izdivaç” adlı programda Alevilere dönük hakaretlere karşı protestolar sürüyor. Alevi örgütleri, Alevi inancına yönelik saldırıları dün Kışlahan Meydanı'nda yaptıkları eylemle kınadı. Eyleme, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya ve Altınova Şubeleri, Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri Antalya ve Konyaaltı Şubeleri üyeleri katıldı. Açıklamayı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi'nden Zeynep Ertekin okudu. Ertekin, Alevi toplumuna ve inancına yönelik son zamanlarda saldırıların arttığını belirtti. Artık Alevi toplumunun iftira ve hakaretlere tahammülü kalmadığını ifade eden Ertekin, "Aleviler, milyonlarca izleyicinin gözleri önünde bu tür sözleri söyleyenlere tepki verilmemesinden, hadlerinin bildirilmemesinden bıkmıştır. Biz insanlığın yaşayabileceği en ağır hakaretlere maruz kalıyoruz, gereği yapılmıyor. Gaf denilip geçilmesi bizleri çileden çıkarmaktadır." dedi.

Toplumun yozlaşmasına yol açan bir programda inançlarına yönelik yapılan hakareti kabul etmelerinin mümkün olmadığının altını çizen Ertekin, savcıları ve RTÜK'ü göreve çağırdı. Ertekin, inançlarına yönelik hiçbir şekilde hakareti kabul etmeyeceklerini vurguladı.

ATILIMHABER - 02.09.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.