Aleviler İzmir'de mitinge hazırlanıyor

Aleviler İzmir'de mitinge hazırlanıyor

Aleviler İzmir'de mitinge hazırlanıyor Aleviler, Ankara ve İstanbul'un ardından ülke genelindeki üçüncü mitingi 6 Mart...

A+A-

Aleviler İzmir'de mitinge hazırlanıyor Aleviler İzmir'de mitinge hazırlanıyor

Aleviler, Ankara ve İstanbul'un ardından ülke genelindeki üçüncü mitingi 6 Mart Pazar günü saat 13.00'te İzmir'de yapacak.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Gündoğdu Meydanı'nda yapacakları mitinge o gün Aliağa- Menderes Banliyösü'nün açılışı için kente gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet etti, "Biz geleni misafir gibi karşılarız, düşüncelerine göre ağırlarız" dedi.

Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel, düzenledikleri basın toplantısında mitingin sloganının "Eşit yurttaşlık istiyoruz" olduğunu söyledi.

Balkız, Hükümet'in yaptığı Alevi açılımlarının 'kof' çıktığını öne sürerek, "Yasal bir düzenleme gerektirmeyen Alevi toplumuna karşı iyi niyet göstergesi sayılabilecek Madımak Oteli'nin utanç müzesi yapılması bile zamana yayılarak adeta bıktırıcı bir noktaya gelmiştir. Amacımız genel seçimlere giderken tüm siyasi partilere, 'Alevi sorununu görün, demokratik taleplerimize seçim programınızda yer verin' demektir" dedi.

Balkız, Aliağa- Menderes Banliyösü'nün açılışı için o gün kende gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da mitinge davet ederek, "Başbakan ve Kılıçdaroğlu'ndan doğrudan demokrasinin yaşandığı bir ortama katılımcı olmalarını istiyoruz. Sorunlarımızı dinleyip, çözüm bulmaya davet ediyoruz. Sünni kardeşlerimizi de davet ediyoruz" dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel de "Biz geleni misafir gibi karşılarız, düşüncelerine göre ağırlarız" dedi. Özel, Aleviler arasında bölünme olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Miting için Aleviler'in yüzde 95'i birlikte hareket ediyor. AKP tarafından etki altına alınmış çakma Aleviler'in bizimle bir ilgisi olamaz. Samed Baba'nın başkanlığını yaptığı Veli Güler, Hükümet ile birlikte hareket ediyor. Onların dışında kimse bu mitinge karşı değil."

Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş mitinge İzmir dışından 20 bin kişinin ve 600 otobüsün geleceğini ancak trafik sorununun yaşanmaması için otobüslerin Bornova yönünden değil Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Gündoğdu Meydanı'na ulaşacağını ifade etti.

CNNTÜRK - 4 Mart 2011

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.