Aleviler Kadıköy'de miting düzenleyecek

Aleviler Kadıköy'de miting düzenleyecek

Aleviler Kadıköy'de miting düzenleyecek AKP hükümetinin Alevilerin haklı seslerine kulakları hala sağır, gözleri hala kördür..Tüm...

A+A-

Aleviler Kadıköy'de miting düzenleyecek Aleviler Kadıköy'de miting düzenleyecek

AKP hükümetinin Alevilerin haklı seslerine kulakları hala sağır, gözleri hala kördür..

Tüm Alevi dergah, dernek ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla 8 Kasım'da Türkiye genelinde düzenlenmesi planlanan mitingin İstanbul Kadıköy ayağı, Mustafa Kemal Pir Sultan Abdal Derneği'nde yapılan basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu. 
 
AKP ALEVİLERE KÖR, SAĞIR

Basın açıklamasında konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, hükümet tarafından sorunların çözümü için başlatılan Alevi Çalıştayı'nın, Alevilerin sorunlarını çözmekten uzak olduğunu belirterek, "AKP hükümetinin Alevilerin haklı seslerine kulakları hala sağır, gözleri hala kördür." diye konuştu.

Mustafa Kemal Pir Sultan Abdal Derneği'nde Kadıköy'de düzenlenecek olan mitingin duyurulduğu basın açıklamasına Alevi Bektaşı Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş ile çok sayıda yönetici katıldı. Basın açıklamasını okuyan Ali Balkız, geçen yıl Ankara'da düzenlenen ve yüz binlerce kişinin katıldığı Büyük Alevi Yürüyüşü'nün Alevi tarihinde bir milat olduğunu belirterek "Miting sonrasında oluşan kamuoyu baskısı ile AKP Hükümeti 'Alevi Açılımı', 'Alevi Çalıştayı' adı altında bir süreç başlattı. Başlangıç olarak Alevileri dinledi. Talepler Alevilerle çözülebilecek iken Hükümet sorunu sürece yayarak, ipe un sermeye başladı. Diyanetçiler ve ilahiyatçılar da dahil olmak üzere ilgili ilgisiz bir çok kesimi dinledi, dinlemeye devam ediyor. AKP gerçekten sorun mu çözüyor, bizleri oyalıyor mu? Bizce belli. Belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı 'Zorunlu din derslerinin kaldırılması' talebimizi İslam için tehdit oluşturduğunu ilan etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaptığı, başta tüm laik ve demokrat kimseler olmak üzere, Alevi hak ve hukukunu savunan örgütlerimizi ve yöneticilerimizi tehdit etmektedir. Şeriatçı gizli örgütlere ve militanlara hedef göstermektedir." dedi.

BİR KEZ DAHA HAYKIRACAĞIZ

AK Parti hükümetinin Alevilerin haklı seslerine kulaklarının hala sağır, gözlerinin hala kör olduğunu söyleyen Balkız "İşte bu nedenlerle , Kızılırmak gibi coşarak yüzbinlerle İstanbul'a geliyoruz. 9 Kasım 2008 Ankara mitingimizin yıldönümünde bu kez yüzbinlerle 8 Kasım 2009'da İstanbul'da Kadıköy Meydanı'nda olacağız. Demokrasi ve laiklik aşkına İstanbul'da olacağız. Eşit yurttaşlık hakkı taleplerimizi bir kez daha haykıracağız. İstanbul ve İstanbul dışındaki tüm dergahlarımız, vakıflarımız, derneklerimiz, üniversitelerimiz, fabrikalarımız ve mahallelerden yüzbinler Kadıköy'a akacak" diye konuştu.

AK Parti'nin darbeciler karşısında önemli bir duruş sergilediğini de belirten Balkız, Anayasa'nın geçici 15. maddesinin de değiştirilerek başta Kenan Evren olmak üzere darbecilerin yargılanmasını arzuladıklarını da ifade etti.

Balkız bir gazetecinin CHP'nin açılım'daki rolü ile ilgili bir sorusu üzerine de "Al birini vur ötekine. AKP ile arasında fark yok. Genel Kurmay Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte hareket ediyor, onlarla paralel bir konsensüs sergiliyorlar." diye konuştu.

KAYNAK : Ensonhaber.com - CHA - 26 Eylül 2009, Cumartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.