Aleviler Kadıköy'e çağırıyor

Aleviler Kadıköy'e çağırıyor

Aleviler Kadıköy'e çağırıyor  İSTANBUL (07.11.2009)- Alevi örgütleri, 9 Kasım Ankara mitinginden sonra yarın İstanbul'da...

A+A-

Aleviler Kadıköy'e çağırıyorAleviler Kadıköy'e çağırıyor 

İSTANBUL (07.11.2009)- Alevi örgütleri, 9 Kasım Ankara mitinginden sonra yarın İstanbul'da “Büyük Alevi mitingi" düzenliyor. Aleviler, ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık ve demokrasi isteyen herkesi birlikte yürümeye çağırıyor.

8 Kasım'da Kadıköy'de yapılacak mitinge saatler kaldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, mitinge ilişkin şu çağrıyı yapıyor, “Gün geldi Ermenilerle birlikte Ermeni olduk, gün geldi Kürt olduk, gün geldi kadın olduk, gün geldi işçi olduk, gün geldi işsiz olduk, gün geldi öğrenci olduk, gün geldi tüm mağdurların ve ezilmişlerin, hak arayanların yanında olduk. Şimdi 8 Kasım'da, herkesin bir günlüğüne 'Alevi' taleplerinin sözcüsü, dahası Alevilerin demokratik taleplerinin sahiplenicisi olmasını bekliyoruz.”

İstanbul mitinginin talepleri

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun düzenlediği mitingin talepleri şunlar; “Cemevlerinin ibadet merkezi olarak kabul edilmesi, Madımak Oteli'nin müze olması. Laikliğe aykırı olan zorunlu din derslerinin kalkması. Yine laikliğe aykırı olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması. Alevi dergahlarının Alevilere geri verilmesi.”

Mitingi; Demokratik Toplum Partisi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu , Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve çok sayıda ilerici, devrimci kurum destekliyor.
 
ATILIM - 7 Kasım 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.