'Aleviler kamuda dışlanıyor'

'Aleviler kamuda dışlanıyor'

'Aleviler kamuda dışlanıyor'Tesettürlü yöneticiyi şikayet etti, memurluktan atıldı.Tesettürlü yönetici tarafından...

A+A-

'Aleviler kamuda dışlanıyor''Aleviler kamuda dışlanıyor'

Tesettürlü yöneticiyi şikayet etti, memurluktan atıldı.

Tesettürlü yönetici tarafından yapılan denetlemeyi şikâyet eden doktor Müslüm Doğan memurluktan atıldı.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, İstanbul’daki 36 Alevi dernek ve vakıf temsilcisiyle bir araya geldi. Toplantıda söz alan Alevi doktor Müslüm Doğan, “Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’nün tesettürlü memurları tarafından denetlendim, cemaat toplantısına katılmam için uyarı aldım. Şikâyet ettim, memurluktan atıldım’’ dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu (ABDF), Cem Vakfı, Karaca Ahmet Sultan Dergâhı, Şahkulu Dergâhı’nın da aralarında bulunduğu 36 Alevi derneği temsilcisiyle dün Taksim Hill Otel’de bir araya geldi.

Toplantının açılışında soruları yanıtlayan Şimşek’in konuşmasının ardından Erzincan’da doktorluk yaparken türbanlı Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü Personel Müdürü tarafından denetlenmesini ilgili makamlara şikâyet ettiği için memurluktan atıldını öne süren Dr. Müslüm Doğan söz aldı. 540 günlük memurluk görevi süresince 11 dağ köyünde görev yaptığını, memurluktan atılmasına karşı çalıştığı köylerdeki yurttaşların imza kampanyalarıyla kendisine destek verdiğini belirten Doğan, yaşadıklarını şöyle anlattı: “ İl Sağlık Müdürlüğü Personel Şube Müdürü beni tesettürle denetledi. Personel müdürü yasalara aykırı olarak tesettürlüyken ben dağ köylerinde spor ayakkabı giyiyorum diye kılık kıyafet yönetmeliğine uymadığım uyarısı aldım. Sağlık müdürlüğünde bir cemaat toplantısına katılmam yönünde uyarıldım. Yaşadıklarımı, önce Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’ne, daha sonra da Erzincan Valiliği’ne dilekçe yazarak anlattım. Dilekçe hakkı bu ülkede serbest ama ben dilekçe hakkımı kullandığım için memurluktan atıldım ve cemaat bürokrasisinin hedefi haline getirildim. Gerek fiziksel ve gerekse psikolojik olarak Erzincan Valiliği’nde ve il sağlık müdürlüğünde tehdit edildim. Tehdit edenler de bugün görevde olan Erzincan İl Sağlık Müdürü ve Erzincan Valisi’dir.”

CHP İstanbul İl Başkanı Şimşek, Doğan’ın açıklamalarının Türkiye’nin cemaatler tarafından yönetildiğinin kanıtı olduğunu söyledi. AKP iktidarının etnik kimliklerinden ötürü Alevileri dışladığını belirten Şimşek, “Saldıray Berk, İlhan Cihaner, Ali Tatar’ın kimliğinden yola çıkıldığında, askerin yargının içinde bir ‘Alevisizleştirme politikası’ uyguladığını görüyoruz. Bir taraftan Alevi toplumuna gelenekleriyle beraber Alevi açılımı adı altıda bir uyutmaca yaparken bir taraftan da askeri personel veya kamu personeli olan Alevileri ayıklamaya başladılar” diye konuştu.

Cumhuriyet - 31 Ağustos 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.