Aleviler korucu oluyor

Aleviler korucu oluyor

Aleviler korucu oluyorKoruculuğu geliştirme çabaları sonuç veriyor. Tunceli'de Alevi kökenliler korucu olmak için başvurduTunceli’de...

A+A-

Aleviler korucu oluyorAleviler korucu oluyor

Koruculuğu geliştirme çabaları sonuç veriyor. Tunceli'de Alevi kökenliler korucu olmak için başvurdu

Tunceli’de Alevi korucular

TUNCELİ - Daha önce sadece Pertek ve Çemizgezek İlçelerindeki bazı Sünni köylerde geçici köy korucularının bulunduğu Tunceli'de Alevi kökenliler de koruculuk için başvurmaya başladı.

Güvenlik güçlerinin il genelinde koruculuğu geliştirmek için yaptığı çalışmalar olumlu sonuç vermeye başladı ve il genelinde büyük bölümü Alevi kökenli olan 1500 kişi korucu olmak için Kaymakamlık, Jandarma Komutanlığı ve ilgili birimlere başvurdu. İçişleri Bakanlığı’nın Tunceli Valiliği emrine 1400 korucu kadrosu tahsisi yaptığı belirtildi. Yetkililer, yıllarca sürdürülen terörle mücadelede, Tunceli’de korucularında katılmasıyla yeni bir sayfa açılacağını belirtti.

Tunceli’nin Pertek İlçesi Sağman Köyü’nde 1998 yılında PKK’lıların öldürdüğü ve aralarında korucuların da bulunduğu 12 köylünün anma törenine katılan 51’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İbrahim Yılmaz, “Bu törenlerin bir amacı da geçmişle olan köprülerimizi devam ettirmektir. Koruculara olan vefa borcumuzu ödemek ve onların geleceklerini sağlamak için bugün burada onlarla birlikteyiz. Mehmetçikle omuz omuza çatışarak teröre karşı büyük başarılar sağlayan korucular minnet borcumuzu her zaman belirtiyoruz” dedi. (dha)

RADİKAL - 5 Haziran 2008

Tunceli’de rekor sayıda korucu başvurusu

Korucu sayısının en az olduğu Tunceli’de, bin 400 korucu kadrosuna yaklaşık bin 500 kişinin başvuru yaptığı açıklanarak bu sayının bir rekor olduğu belirtildi

Valilikten yapılan açıklamada, Tunceli’ye tahsis edilen bin 400 geçici köy korucusu kadrosu için Pülümür, Pertek ve Ovacık ilçelerinde rekor sayıda başvuru yapıldığı, önümüzdeki günlerde taleplerin incelenerek sonuçlandırılacağı belirtildi. Pertek genelinde yapılan 82 başvurunun önümüzdeki günlerde sonuçlandırılacağı ve hak sahiplerine silahlarının teslim edileceği bildirildi.

( İHA ) - TARAF - 5 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.