Aleviler Madımak Anıtına Saldırılar İçin Meclis'ten Soruşturma İstedi

Aleviler Madımak Anıtına Saldırılar İçin Meclis'ten Soruşturma İstedi

Aleviler Madımak Anıtına Saldırılar İçin Meclis'ten Soruşturma İstedi Alevi Bektaşi Federasyonu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'ndan Ankara'daki...

A+A-

Aleviler Madımak Anıtına Saldırılar İçin Meclis'ten Soruşturma İstedi Aleviler Madımak Anıtına Saldırılar İçin Meclis'ten Soruşturma İstedi

Alevi Bektaşi Federasyonu, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'ndan Ankara'daki Madımak katliamı anıtına yönelik saldırıları soruşturmasını istedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Meclis İnsan Hakları Komisyonu başkanı Zafer Üskül'e bir mektup yazarak, 14 yıl önce Sivas'ta Madımak otelinde öldürülenlerin anısına Ankara'da yapılan anıt mezara yönelik saldırıların araştırılmasını istedi.

Federasyon Genel Başkanı Turan Eser, Karşıyaka'da bulunan anıt mezara 12 Kasım ve 14 Aralık'ta iki saldırı gerçekleştirildiği söyledi. Sivil toplum örgütleri katliamın yıl dönümünde her yıl 2 Temmuz'da anıt mezarda toplanarak öldürülen 37 kişiyi anıyor.

Federasyon, Üskül'e gönderdikleri mektupta "Anıt mezardaki pirinç tabela ve yazıların sökülmesini tehlikeli bir yaklaşım ve bilinçli bir adım olarak görüyoruz" dedi.

"Karşıyaka mezarlığındaki kamu görevlileri ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin görevlendirdiği özel güvenlik şirketi elamanları görevlerini ihmal etmiştir. Bu saldırıların arkasındaki niyet ne olursa olsun, bu türden davranışların barış ve dostluktan uzak tavırlar olduğu kanısındayız."(EÜ)

BİA Haber Merkezi - Ankara
19 Aralık 2007, Çarşamba

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.