Aleviler Madımak için yürüyecek

Aleviler Madımak için yürüyecek

Aleviler Madımak için yürüyecekAlevi Bektaşi Federasyonu, ''Madımak Oteli'nin müze olması, Diyanet İşlerinin ve zorunlu...

A+A-

Aleviler Madımak için yürüyecekAleviler Madımak için yürüyecek

Alevi Bektaşi Federasyonu, ''Madımak Oteli'nin müze olması, Diyanet İşlerinin ve zorunlu din derslerinin kaldırılması ve cemevlerinin yasal güvenceye kavuşturulması'' talebiyle 9 Kasımda Ankara'da.

Yüksel Caddesi'nde toplanan federasyon üyesi bir grup adına, Sivas olaylarında hayatını kaybeden Murat Gündüz'ün babası Mehmet Gündüz açıklama yaptı.

Sivas olaylarından sonra Madımak Oteli'nin tamir edilerek yeniden kullanıldığını, otelin alt katında da kebap salonu açıldığını belirten Gündüz, ''bunun insanlık için büyük bir utanç olduğunu'' söyledi.

Gündüz, Madımak Oteli'nin müze yapılmasını istediklerini kaydederek, ''Alevilerin yıllardır mücadelesini verdikleri demokratik talepler olan zorunlu din derslerinin ve Diyanetin kaldırılması, cemevlerinin yasal güvenceye kavuşması ve Madımak Oteli'nin müze olması için 9 Kasım Pazar günü Sıhhiye Meydanı'nda bir büyük miting gerçekleştirilecektir'' diye konuştu.

KAYNAK : İNTERNETHABER - 4 Kasım 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.