Aleviler: Madımak'a başka acıları karıştırmayın

Aleviler: Madımak'a başka acıları karıştırmayın

Aleviler: Madımak'a başka acıları karıştırmayınVİDEO : Madımak Oteli Anıevi OluyorKültür Bakanı Ertuğrul Günay, Madımak Oteli’nin...

A+A-

Aleviler: Madımak'a başka acıları karıştırmayınAleviler: Madımak'a başka acıları karıştırmayın

VİDEO : Madımak Oteli Anıevi Oluyor

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Madımak Oteli’nin müze değil, “anı evi” olacağını açıkladı. Günay’a göre Madımak, sadece Sivas katliamında değil, Başbağlar ve Bingöl’de ölenlerin de anılacağı yer olacak. Aleviler ise bu öneriye sıcak bakmıyor.

İSTANBUL - 35 kişinin yakılarak katledildiği Sivas'taki Madımak Oteli müze olacak mı? Alevi kesimin ısrarlı taleplerine karşın, şimdiye kadar bu konuda somut bir adım atılamadı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, NTV yayınında ilk kez gündeme getirdiği öneriyle tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

Bakan Günay, Madımak'ı müze değil "anı evi"ne dönüştürmeyi planladıklarını açıkladı.

Kültür Bakanı Günay, şöyle konuştu: “Yapılacak bir ‘anı evi’nde sadece orada ölenlerin değil, Başbağlar’da ölenlerin de, Bingöl’deki şehit çocuklarımızın da hepsinin acısını yüreğimize gömeceğimiz, anılarını bir deftere kaydedeceğimiz, onların resimlerini duvarda göreceğimiz bir düzenleme yapmaya kararlıyız.”

Madımak, Maraş ve Sivas'ta yaşananları "barbarlık döneminin izleri" olarak nitelendiren Bakan Günay, müze yerine ilk kez "anı evi" konseptini gündeme getirdi.

Günay, “Orada ekonomik, özel mülkiyetten kaynaklanan problemler var ama niyetimiz bizim aşikardır: Türkiye'nin her tarafında bu acılar tarihe gömülsün” dedi.

ALEVİLER TEPKİLİ

Kültür Bakanı’nın "anı evi" önerisine Alevi kesimi sıcak yaklaşmıyor. Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, bunun acıların bir yere toplanması anlamına geldiğini savundu.

Gümüş, şunları söyledi: “Bakan Günay, bunu bir ‘anı evi’ne indirgedi. Bakanının açıklaması, Alevi toplumunu tatmin etmedi. Başbağlar'a gönderme yapıyor Bakan, ancak Madımak Oteli’nin bu şekilde düzenlemesi, acıları yanyana getirmek ya da birbirine karıştırmak gibi görünüyor. AKP hükümeti bizim ne istediğimiz sormadan açıklama yapıyor. Bu talihsiz bir durum.

MİRAY AKDAĞ ULUÇ / NTV - 01 Eylül 2009 Salı

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.