Aleviler Madımak'ta müze istiyor

Aleviler Madımak'ta müze istiyor

Aleviler Madımak'ta müze istiyor Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, dün yaptığı yazılı...

A+A-

Aleviler Madımak'ta müze istiyorAleviler Madımak'ta müze istiyor

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, dün yaptığı yazılı açıklamayla, Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin talebe, Madımak Oteli’nin kültür merkezine dönüştürebileceğini belirterek, “Bunu da istismar konusu olmaktan çıkarırız” diyen Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu’na yanıt verdi.

Alevilerin ortak paydasının 9 Kasım’daki mitingde yüzbinlerce insanın katılımı ile sahiplenilen, “Madımak Oteli’nin Müze olması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Cemevlerinin yasal güvenceye kavuşturulması ve Diyanet işleri Başkanlığı’nın kaldırılması” talepleri olduğunu kaydeden Gümüş, “Biz Madımak Oteli üzerinden bir siyaset yürütmüyoruz. Said Yazıcıoğlu, Madımak Oteli’nin kültür merkezine dönüştürülebileceğini söyleyerek aslında Sünni muhafazakar tabanının nabzını okşamakta, gericilerin şeriat özlemcilerinin insanlık tarihine eklediği utanç sayfasını koparıp atmaya çalışmaktadır” dedi.

Madımak Oteli’nin kültür merkezine dönüştürülerek katliamın unutturulması, böylece AKP’nin fikri altyapısını oluşturan ırkçı, şeriatçı çizginin aklanmasının hedeflendiğini” belirten Gümüş, “güya devlet ve AKP Aleviler’den özür dilemiş olacak” dedi. AKP’nin seçim öncesinde Alevilerden oy alabilmek ve Alevilerin taleplerini sulandırmak amacıyla gündeme getirdiği “Madımak Oteli kültür merkezi olabilir” fikrini asla ve asla kabul etmediklerini belirten Gümüş, “AKP, Alevilerin laiklik ve vicdani eksende yürüttüğü istemleri saptırmaya çalışmakta, kamuoyu AKP’nin siyasileşmiş dinsel ideolojisi ve bakış açısıyla yönlendirilmek istenmektedir” dedi.

Yapılacak tek şeyin, “Madımak Oteli’nin satın alınarak kamulaştırılması, otelin müze olması yönünde gerekli çalışmaların hemen yapılması” olduğunu kaydeden Gümüş, “Eğer bir istismardan söz edilecekse, bu da dinsel istismardır ve bu istismarı da başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere AKP kadroları oldukça başarılı şekilde yapmaktadır” dedi.

Ankara/EVRENSEL - 06.12.2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.