Aleviler, Maraş olaylarının aydınlatılmasını istedi

Aleviler, Maraş olaylarının aydınlatılmasını istedi

Aleviler, Maraş olaylarının aydınlatılmasını istediKahramanmaraş'ta 1978 yılında yaşanan olayların 30. yılında Aleviler Adana'da geniş katılımlı...

A+A-

Aleviler, Maraş olaylarının aydınlatılmasını istediAleviler, Maraş olaylarının aydınlatılmasını istedi

Kahramanmaraş'ta 1978 yılında yaşanan olayların 30. yılında Aleviler Adana'da geniş katılımlı bir organizasyon yaptı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mitingde, Maraş olayları üzerindeki gizli devlet arşivlerinin açıklanması istendi.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ASKİ kavşağı önünde, sabah saatlerinden itibaren yurdun dört bir yanından gelen Aleviler toplandı. Değişik Alevi dernekleri ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokratik Sol Parti ile Türkiye Komünist Partisi, Halkevleri ve Adana Alevi bileşenlerinin yeraldığı yaklaşık 5 bin kişi, polisin yoğun tedbirleri altında oluşturulan güvenlik bölgesinden geçerek alana dahil oldu.

Mitinge katılan Aleviler, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan yürüyerek Cemalpaşa'ya, buradan da Cevat Yurdakul caddesi üzerinden Uğur Mumcu meydanına geldi. Hükümet aleyhine sloganlar da atan Aleviler; "Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek" şeklindeki sloganlarla yürüdü. Uğur Mumcu Meydanı'nda toplananlar Maraş olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bazı Aleviler, semah döndü. Bu arada, Maraş olaylarında nişanlı kardeşi Zeynep Nergis'i kaybeden Gülizar Nergis, kardeşinin fotoğrafına sarılıp duygulu anlar yaşadı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Metin Çelik, Maraş olaylarının aydınlatılması için gizli devlet arşivlerinin açılmasını istedi.

SHOWTVNET.COM - 21 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.