Aleviler meclis gündeminde

Aleviler meclis gündeminde

Aleviler meclis gündemindeAralık ayı oturumunu dün gerçekleştiren Esenyurt belediye meclisinde görüşülen başkanlık teklifinden...

A+A-

Aleviler meclis gündemindeAleviler meclis gündeminde

Aralık ayı oturumunu dün gerçekleştiren Esenyurt belediye meclisinde görüşülen başkanlık teklifinden oluşan gündem maddeleri komisyona havale edildi.

Esenyurt belediye meclisi Aralık ayının ilk oturumunu önceki gün meclis salonunda, Meclis Başkan Vekili Temur Akçiçek başkanlığında gerçekleştirdi. Gündemin 10.ncu maddesinde ise Alevi vatandaşlara yer tahsisi masaya yatırıldı ve muhalefetin çekimser oy verdiği gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis oturumunda gündem maddeleri arasında 10.ncu madde ve muhalefetin sözlü önergesi olan 1/1000, 1/5000’lik imar plan uygulamasının askıya çıkma işlemi, gündemin ağırlıklı konusu olurken, AK Parti Gurup Sözcüsü ve Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa, Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Emin Batmazoğlu konular hakkında meclisi bilgilendirirken, muhalefetin de merakını giderdi.

Oy çokluğuyla meclisten geçti

Aralık ayı ilk oturumunu gerçekleştiren Esenyurt Belediye Meclisi, masaya yatırdığı başkanlık teklifi gündem maddelerini komisyona, CHP’li meclis üyelerinin, ‘ilçede yeni açılacak cadde ve sokaklara tarihe mal olmuş kadınların da adının verilmesi’ gibi sunduğu üç önergesi ise başkanlığa havale edildi. Öte yandan Alevi vatandaşların 500 imza toplayarak talep etmesi üzerine meclise gelen ve gündemin 10.ncu maddesi olan yer tahsisi hakkında yapılan görüşmeler sonucunda, mülkiyeti belediyeye ait olan İnönü Mahallesi 1219 ada, 19 parsel 2651 m2 binanın Alevi vatandaşların ibadetlerini yapmaları için, Esenyurt Alevi Kültür ve Dayanışma Derneğine 25 yıllığına bedelsiz tahsisi muhalefetin çekimser oyuna karşılık, oy birliğiyle meclisten geçti.

Esenyurthaber.com - 7 Aralık 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.