Aleviler meydan okuyacak

Aleviler meydan okuyacak

Aleviler meydan okuyacak  İSTANBUL - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, 6 Mart'ta İzmir'de Alevilerin...

A+A-

Aleviler meydan okuyacak  Aleviler meydan okuyacak 

İSTANBUL - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, 6 Mart'ta İzmir'de Alevilerin yapacağı mitingi bir meydan okumaya sahne olacağını açıkladı.

Gümüş, "Aleviler son dönemde Amerikancılığın ve gericiliğin simgesi AKP iktidarına karşı mücadeleye yoğunlaşmış durumdadır. Ülkemizin aydınlık yüzü Aleviler Demokratik Anayasa için Ayrımcılığa karşı Eşit Yurttaşlık hakkı için 6 Mart'ta alanları doldurmaya hazırlanıyor" dedi.

Gümüş, şöyle devam etti:  "İşsizler, yoksullar, gençler, kentsel dönüşüm mağdurları, kadınlar, su hakkı diyenler, barınma hakkı diyenler, sağlık hakkı, eğitim hakkı diyenler, insanca yaşama hakkı diyenler; zorunlu din derslerinden canı yananlar, Madımak Oteli’nin görüntüsünden vicdanı sızlayanlar yani bu ülkenin onurlu, aydınlık yüzlü insanları yan yana, omuz omuza olacak; AKP’nin gerici zihniyetine karşı mücadelenin gereği Alevi Mitingine katılacaklar. O alandan yükselecek sesin, tüm yurt sathına yayılması, Pirsultancıların asli görevleri arasında yer alacak. Türkiye’nin ilerici, demokrat, çağdaş güçleri 6 Mart’da yeni bir mevzi daha kazanacak."

Gümüş, herkesi 6 Mart'ta düzenlenecek mitinge davet etti.

ETHA - 19.02.2011

Alevilerin İzmir mitingine çağrı

PİR SULTAN Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, demokrasi, eşitlik ve laiklikten yana tüm kesimleri Alevilerin 6 Mart’ta İzmir’de yapacakları mitinge çağırdı.

Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş dün yaptığı yazılı açıklamayla, İzmir’de yapılacak olan Büyük Alevi Mitingi’ne çağrı yaptı. Gümüş, Alevilerin zorunlu din dersine karşı, cemevlerinin yasallaşması, Madımak Oteli’nin utanç müzesi yapılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması için bir araya geleceklerini ifade etti. Gümüş, “İşsizler, yoksullar, gençler, kentsel dönüşüm mağdurları, kadınlar, su hakkı diyenler, barınma hakkı diyenler, sağlık hakkı, eğitim hakkı diyenler, insanca yaşama hakkı diyenler; zorunlu din derslerinden canı yananlar, Madımak Oteli’nin görüntüsünden vicdanı sızlayanlar yani bu ülkenin onurlu, aydınlık yüzlü insanları yan yana, omuz omuza olacak” dedi. Gümüş, Türkiye’nin ilerici, demokrat ve çağdaş yüzlerinin 6 Mart’ta yeni bir mevzi daha kazanacağını kaydetti. AKP’nin antidemokratik politikalarını ve riyakar demokrasi anlayışını açığa çıkarmanın Alevilerin tarihsel bir görevi olduğuna vurgu yapan Gümüş, “Aleviler, sağdan ve soldan kimi liberallerin AKP ile ilgili yanılgılarına asla ortak olmayacaktır” dedi. “Gelin canlar bir olalım, 6 Mart’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nı dolduralım” diyen Gümüş, demokrasi ve laikten yana olanları 6 Mart’taki mitingde birlikte olmaya çağırdı.

Ankara/EVRENSEL - 21.02.2011

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.