Aleviler: Minareleri Koruyan Gökçek İnancımıza Saygı Göstermeli

Aleviler: Minareleri Koruyan Gökçek İnancımıza Saygı Göstermeli

Aleviler: Minareleri Koruyan Gökçek İnancımıza Saygı GöstermeliGökçek'in Dikmen'deki cemevinin kaçak olması nedeniyle...

A+A-

Aleviler: Minareleri Koruyan Gökçek İnancımıza Saygı GöstermeliAleviler: Minareleri Koruyan Gökçek İnancımıza Saygı Göstermeli

Gökçek'in Dikmen'deki cemevinin kaçak olması nedeniyle yıkılacağını söylemesine tepkiler sürüyor. Alevi Bektaşi Federasyonu Gökçek'i inançlara saygılı olmaya davet etti. Aleviler belediye önünde de eylemdeydi.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Dikmen Vadisi'ndeki cemevinin kaçak olduğu ve yıkılacağını söyleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e tepki göstererek, "cemevlerimize saldırı, öğretimize ve inancımıza saldırıdır" açıklamasını yaptı.

"Gökçek'in görevi yakıp yıkmak değil"

Belediye başkanının görevinin yakmak veya yıkmak olmadığının belirtildiği basın açıklamasında, Gökçek'in Dikmen Vadisi Barınma Hakkı Bürosu yakılmadan iki gün önce olay yerinde keşif yaptığına dikkat çekildi.

Kendisine ait olan SES TV'de canlı yayına çıkarak Barınma Hakkı Bürosu'nun "teröristlerin kontrolünde olduğunu ve bunlar tarafından yakıldığını" ve "cemevinin de yıkılacağını" söyleyen Gökçek'e yanıt olarak, belediye başkanıyken Recep Tayyip Erdoğan'ın da Karacaahmet Cemevi'ni yıkmaya çalıştığı, fakat şu anda Aleviler'in "kendisini pek de iyi hatırlamadıklarını Gökçek'in aklından çıkarmaması gerektiği" vurgulandı.

"İnancımıza saygısızlık ederse cevabını sandıkta alır"

Gökçek'in yalnızca Dikmen Vadisi'ne değil, "kentsel dönüşüm projesi adı altında bir çok bölgeye ve üniversitelere saldırdığına" dikkat çekilen basın açıklamasında Gökçek'in inançlara karşı eşit mesafede olması gerektiği açıklandı ve şöyle denildi:

"Gökçek; Çukurambar'da, Dikmen Vadisi 1. Ve 2. Etap'ta, havaalanı yolu üzerindeki kentsel dönüşüm alanlarında kalan camilerin minarelerini koruyarak, kendi inancının taraftarlarına gösterdiği saygıyı, tüm inançlara ve hatta inançsızlara da göstermek; insanların inançlarını özgürce yaşamaları için yerel yönetimlere düşeni yapmanın belediyecilik görevleri içinde olduğunu, hiç aklından çıkarmamalıdır. İnancımıza saygısızlık ederse, unutmamalıdır ki, seçimlerde Ankara Halkı da, Dikmen halkı da bu yaptıklarının hesabını elbette ki sandıkta soracaktır."

Belediye önünde de eylem vardı

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ile Hacı Bektaş Veli Kültür ve Tanıtma Derneği (HBVKD) üyeleri de Gökçek'in Dikmen Vadisi'ndeki cemevi ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi .

Güvenpark'taki Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan göstericiler, “Gökçek elini cemevinden çek” ve “Gökçek ateşle oynama” sloganları atarak Melih Gökçek'i protesto ettiler.(OA/EZÖ)

BİA Haber Merkezi - İstanbul
29 Ağustos 2008, Cuma

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.