Aleviler miting hazırlıklarını sürdürüyor

Aleviler miting hazırlıklarını sürdürüyor

Aleviler miting hazırlıklarını sürdürüyor ALEVİ Bektaşi Federasyonu tarafından 8 Kasım’da İstanbul’da yapılacak olan ‘Ayrımcılığa...

A+A-

Aleviler miting hazırlıklarını sürdürüyorAleviler miting hazırlıklarını sürdürüyor

ALEVİ Bektaşi Federasyonu tarafından 8 Kasım’da İstanbul’da yapılacak olan ‘Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık’ mitingine, İzmir’den 50 araçla katılım sağlanacağı açıklandı.

İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu tarafından Narlıdere Cemevi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, İstanbul’da yapılacak mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Konuya ilişkin basın açıklamasını okuyan Platform Dönem Sözcüsü Şehri Tuğcular, “Aleviler yüzlerce yıldır toplu katliamlarla karşı karşıya kaldılar. Son yıllarda örgütlenen Aleviler, çeşitli kurumların çatısı altında mücadeleyi yükseltmektedirler” diye konuştu.

Mücadelenin bir parçası olarak, Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından 8 Kasım 2009 tarihinde İstanbul’da yapacakları “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Mitingi”nde, Alevilerin sorunlarını bir kez daha dile getireceklerini söyleyen Tuğcular, “Tüm canları, yapılacak mitinge katılmaya çağırıyoruz” diyerek sözlerini sona erdirdi.

TALEPLER YİNELENECEK

Adana’da Alevi örgütleri tarafından yapılan basın açıklamasında da mitinge katılım çağrısı yapıldı. Alevi Kültür Derneği’nde yapılan açıklamaya, birçok siyasi parti ve sendika yöneticisi de katıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Metin Çelik, 9 Kasım’da görmezden gelinen taleplerini dile getirmek için bu kez İstanbul’da bir araya geleceklerini ifade etti.

(İZMİR-ADANA) - EVRENSEL - 06.11.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.