Aleviler 'Muharrem' için TRT'den program istedi

Aleviler 'Muharrem' için TRT'den program istedi

Aleviler 'Muharrem' için TRT'den program istedi   Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Ramazan ayında özel...

A+A-

Aleviler 'Muharrem' için TRT'den program istediAleviler 'Muharrem' için TRT'den program istedi 
 
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Ramazan ayında özel yayın yapan TRT’den, 29 Aralık’ta başlayacak Muharrem ayında kendilerine de süre ayırmasını istedi.

Balkız, dün Mülkiyeliler Birliği’ndeki basın toplantısında, Hazreti Hüseyin ve aile bireylerinin Kerbela’da şehit edildiği Muharrem ayının, Aleviler için matem ayı olduğunu anımsattı. Alevilerin, Muharrem ayında 12 gün oruç tuttuklarını anlatan Balkız, "Anlamları ve nedenleri farklı olmakla birlikte Sünni kardeşlerimiz için Ramazan orucu ne değer taşıyorsa Muharrem orucu da biz Aleviler için aynı değeri taşır" dedi. Ramazan ayı geldiğinde ilgili kurum ve kuruluşların, radyo ve televizyon kanallarının ve gazetelerin oruçla ilgili konular işlediğini dile getiren Balkız, Muharrem ayının ise sessiz sedasız ve yas içinde geçtiğini söyledi. Balkız, "Türkiye kamuoyuna öğretimizi anlatmak üzere Muharrem orucu süresince, 12 gün boyunca günde bir saat program yapmayı talep ediyoruz" dedi.

HÜRRİYET - ANKARA - 28 Aralık 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.