Aleviler örgütsüz ve yalnız değildir

Aleviler örgütsüz ve yalnız değildir

Aleviler örgütsüz ve yalnız değildirPir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adıyaman Şube Başkanı Yusuf ÖKSÜZ, ABF Genel...

A+A-

Aleviler örgütsüz ve yalnız değildirAleviler örgütsüz ve yalnız değildir

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Adıyaman Şube Başkanı Yusuf ÖKSÜZ, ABF Genel Başkanı Ali Balkız ile ABF Genel Sekreteri ve eski PSAKD Genel Başkanı Kazım Genç’e yönelik suikast haberleri ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Öksüz, “Aleviler örgütsüz ve yalnız değildir. Her Alevi can bir Ali BALKIZ, bir Kazım GENÇ’tir.” dedi. Yusuf ÖKSÜZ'ün açıklaması şöyle:  

Bugün itibarı ile iktidarı ele geçirmek isteyen güçler ile, iktidarı kimseyle paylaşmak istemeyen güçler arasında süren mücadelenin ‘Ergenekon Operasyonu’ denilen aşamasında, suikast düzenlenecek olanlar arasında üst örgütümüz olan ABF'nin genel başkanı Sayın Ali BALKIZ ve ABF genel sekreteri sayın Kazım GENÇ’in adının geçmiş olması bizce  bir tesadüf değildir.

Alevi hareketini dizginlemek isteyen siyasal oluşumlar bilinçli olarak “Ergenekon Operasyonu” çerçevesinde gözaltına alınan bir dönemin Susurluk hükümlüsü, Özel Hareket Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in ajandasında çıktığı söylenen suikast yapılacaklar listesinde 12 kişi olduğu basına servis etmişlerdir. Ancak diğer kişilerin isimlerini basından gizleyen kirli eller; üst örgütümüz olan Alevi Bektaşi Federasyonu başkanı Sayın Ali BALKIZ ve federasyon sekreteri Kazım GENÇ’in isimlerini deşifre ederek üzerimizde bir korku imparatorluğu yaratmaya çalışmaktadırlar. Alevi örgütü yöneticilerinin isimlerinin açıklanıp, listede yer alan diğer isimlerin gizlenmiş olması;ayrıca oluşturulduğu iddia edilen vurucu timlerin kimler olduğunun açıklanmaması bu bilgiyi basına servis edenler nezdinde bizlere ve kamuoyuna bir mesaj vermeyi amaçlamaktadır.     

Alevi hareketi demokrasi mücadelesinde karanlık güçler tarafından Maraş, Çorum, Malatya, Sivas, Gazi’de sayısı binlerle ifade edilebilecek canımız, bizce katilleri bilinen ve yargılanamayan faili meçhul biçimde katledilmiştir. Ancak  bizi kendi karanlığına çekmek isteyen gerici –milliyetçi ve militarist odakların planları kursağında kalacaktır. Bizler Ülkemizin demokratikleştirilmesi talebini daha yüksek sesle ve bir o kadar da kararlılıkla devam ettireceğiz. Bize ölümü göstererek sıtmaya razı etmek isteyenler boşuna heveslenmesinler. Demokratik Alevi hareketi kendi mecrasında yürümeye devam edecektir. Türkiye’deki tüm demokrasi güçleri ile ortaklaşmaya devam edeceğiz. Hiçbir siyasi çıkar grubunun veya oluşumun yedeği olmadan, ortaklaşmadan ve ilişkilendirilmeden Anadolu Aleviliğini ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz.. Bizler antifaşist ve anti-militarist tüm demokrasi güçlerine eşit uzaklıktayız. Kanaat önderlerine ve kurum yöneticilerimize ölüm gösterilerek  biz Alevilerin biraz daha sindirilmesi hedeflemektedirler. Üstü örtülü olarak bu örgütlere gidenlere ve yöneticilerine suikast yapılabilir gibi politikalar geliştirilerek bu örgütlerin büyümesinin önü kapatılmak istenmektedir. Ancak kendilerine benzeyen siyasal Sünniliğin gölgesinde yaşamayı kabul eden; iliştirilmiş Alevileri de büyütmeyi hedeflemektedirler.

Toplumsal algıları bozarak yeni algılamalar yaratmaya çalışan Alevi İslamı kavramı ile ilintili güç odaklarını büyütmeyi hedefleyen çalışmaların etüdü yapılmaktadır.

Bizler bu oyunları bozacak yetenekte ve güçteyiz. Alevi –Bektaşi hareketi demokrasiye bağlılığını sürdürerek mücadele edebilecek ve tehditlere papuç bırakmayacak kadar da güçlü  bir örgütlenmedir.

Alevi hareketi; Alevilerin taleplerini yüzbinlerle alanlara taşıyan, hiçbir siyasi oluşumun arka bahçesi olmayan özgün bir örgütlenmedir. Siyasal iktidarların ve uzantısı olabilecek güç odaklarının kendi Alevisini yaratma çabası içerisinde olduğu bir dönemde kendi olarak kalan bir örgütlenmedir. Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum bizi daha akli selim düşünmeye sevketmektedir. Ergenekon kavramı ile ortalığı toza ve dumana bürüyenlerin oluşturduğu iki kutuplu bir toplum yapısı içinde yer almayacağız. Bizler ülkemizde hukukun egemen olması için demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Bizler sonuna kadar demokrasinin tüm kurumları ile işletilmesini ve hukukun egemen olduğu bir Türkiye talebimizi; Maraşların, Çorumun, Sivasın ve de Gazinin katillerinin yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezanın verilmesi için demokrasiyi savunacağız. Ve Amerikalarda pişirilip toplumumuza dayatılan, zihinsel algılarımız değiştirilerek toplumu yeniden dizayn etmenin bir parçası olmayacağız.

Bizleri ölüm listelerine alanlar ve bunu kamuoyuna servis ederek bizi korkutmaya, sindirmeye ve marjinalleştirmeye çalışanların hesaplarını alt üst edeceğiz. Çünkü Aleviler örgütsüz ve yalnız değildir. Alevi hareketi kendi bünyesinde milyonları barındırıyor. Her Alevi can bir Ali BALKIZ; bir Kazım GENÇ’tir. Ve bundandır ki her dem “Ölüm ölür, biz ölmeyiz” deriz.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Sayın Fevzi GÜMÜŞ’ün de ifade ettiği gibi   “Suikast defterlerine örgütlerimizin liderlerini yazanlar bilmelidir ki, böyle bir durum karşısında, dünyayı başlarına yıkarız. Hiç kimse demokratik Alevi hareketini sahipsiz sanmasın. Dün Maraş’ta, Madımak’ta elini kolunu sallayıp cinayet işleyen çeteler, bugün artık, o kadar da rahat olamayacaklardır”. Bizler üst örgütümüz yöneticilerinin sonuna kadar yanındayız. Devlet, başkanlarımızın can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Alevi hareketine gözdağı vermeyi amaçlayan, tehdit eden gelişmeler bizleri kaygılandırmaktadır.
 
Evet genel başkanımız sayın Fevzi GÜMÜŞ’ün sözlerine Adıyaman’dan ses veriyoruz ve de yineliyoruz; Dünyayı başınıza yıkarız. Aleviler artık sinmeyi düşünmüyorlar. Bizler daha fazla demokrasi için mücadelemizi yükselterek sürdüreceğiz

Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Yusuf ÖKSÜZ  
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adıyaman Şubesi

KAYNAK :Alevihaber.com - 18 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.