Aleviler parti kurmaktan çekinmiyor!

Aleviler parti kurmaktan çekinmiyor!

Aleviler parti kurmaktan çekinmiyor! ANKARA - ‘Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz’ tartışmalarıyla parti çalışmalarına başlayan...

A+A-

Aleviler parti kurmaktan çekinmiyor! Aleviler parti kurmaktan çekinmiyor!

ANKARA - ‘Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz’ tartışmalarıyla parti çalışmalarına başlayan ABF’ye Alevi kuruluşlarından ve temsilcilerinden destek geldi. Hafta sonu gerçekleştirilen toplantıda yapılan konuşmalarda, ‘Aleviler parti kuruyor’ sözlerinden çekinilmemesi gerektiği ifade edilerek, bu konuda ABF’ye tam destek sunulduğu öğrenildi.

Alevi Bektaşi Federasyonu’nun (ABF) 29 Mart seçimlerinden sonra ‘Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz’ adıyla başlattığı yeni parti oluşturmaya yönelik toplantılar dizisi hafta sonu Ankara’da yapılan toplantıyla tamamlandı.

Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz’ Çalışma Grubu’nun gerçekleştirdiği Ortak Değerlendirme Toplantısı’na federasyonun ve federasyona bağlı genel merkezlerin ve şubelerin yöneticileriyle birlikte yaklaşık iki yüz kişi katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda yapılan konuşmalarda, bugün Alevi toplumunun kendisini ifade ettiği bir partinin bulunmadığına dikkat çekildiği öğrenildi. Farklı çevrelerle bir araya gelinerek, gerçekleştirilecek bir buluşmanın çok önemli olduğunu ifade eden konuşmacıların, “ ‘Aleviler parti kuruyor’ lafından da hiç çekinmeyin. Biz ne yaparsak yapalım zaten bize bu denecek. Bir an önce kuruluş çalışmalarına katılalım” diyerek, ABF’ye destek sundukları öğrenildi.

Özgürlükçü sol, 10 Aralık Hareketi, SHP ve diğer çevrelerin birlikte hareket etme iradesinin çok önemli olduğuna da dikkat çeken konuşmacılar, Alevici olmayan ama Alevilerin de içinde yer aldığı bir sol partiye ihtiyaç olduğunun altını çizdiler.

17 KENTTE TOPLANTILAR YAPILDI

‘Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz’ başlığı altında 15 Ağustos’ta Hacıbektaş’da başlayan toplantılar Adana, Amasya, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Malatya, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun ve Tokat’la devam etti.

ANF - 22 Aralık 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.