Aleviler Reha Çamuroğlu'nu istemedi

Aleviler Reha Çamuroğlu'nu istemedi

Aleviler Reha Çamuroğlu'nu istemediAlevi Bektaşi Federasyonu heyetinin Meclis Başkanı Köksal Toptan ile görüşmesinde kriz yaşandı.ANKARA...

A+A-

Aleviler Reha Çamuroğlu'nu istemediAleviler Reha Çamuroğlu'nu istemedi

Alevi Bektaşi Federasyonu heyetinin Meclis Başkanı Köksal Toptan ile görüşmesinde kriz yaşandı.

ANKARA - Hükümetin Alevi açılımı için düğmeye basmasıyla birlikte Alevi Bektaşi Federasyonu’ndan bir heyet, bugün TBMM Başkanı Köksal Toptan’la buluştu. AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, Meclis Başkanlığı makamına Alevi heyetinden önce geldi. Alevi Bektaşi Federasyonu, Toptan’ın davet ettiği AK Parti’li Reha Çamuroğlu’nun da görüşmede bulunmasına tepki gösterdi. Köksal Toptan ile görüşen Çamuroğlu, heyetin kendisine yönelik tepkisi nedeniyle kabule katılmadan ayrıldı.

Federasyon Başkanı Ali Balkız, “Reha beyin 25 alevi kurum temsilcisinin yanına 26. alevi milletvekili olarak oturmasının doğru olmayacağını düşündük” derken, Reha Çamuroğlu “Bu arkadaşlar benim bulunduğum bir masanın etrafında bulunmak istemediklerin açıklıyorlar. Ki, bu diyalog isteyenlerin nasıl bir diyalog istediklerini ortaya koyuyor” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Sorunların çözülmesi için Meclis Başkanı’nın inisiyatif almasını isteyen Ali Balkız, diğer partilerle de görüşebileceklerini söyledi. Balkız, “Yeri gelir, zamanı gelir sayın Bahçeli ya da diğer partilerden randevu talep ederiz. Kimse bizden bundan dolayı artı oy beklemesin ya da tersi” diye konuştu.

Balkız, daha sonra ziyaret ettiği CHP’den ise bu konuda öncülük yapmalarını istedi. CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, bazı taleplerin kolayca hayata geçirilebileceğini söyledi. Okay, “İlla bizim kanun teklifimiz üzerinde durulsun demiyoruz. 4 parti ortak teklif verebilir. Cemevlerinin ibadethane statüsü ve Madımak’ın müze yapılması için derhal hatta önümüzdeki hafta harekete geçme imkanı vardır” ifadesini kullandı.
 
NTV - AA - 28 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.