Aleviler saldırılara yanıt verdi

Aleviler saldırılara yanıt verdi

Aleviler saldırılara yanıt verdi(30.08.09) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, zorunlu din dersinin kaldırılması ve yargı kararlarının...

A+A-

Aleviler saldırılara yanıt verdi

Aleviler saldırılara yanıt verdi

(30.08.09) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, zorunlu din dersinin kaldırılması ve yargı kararlarının uygulanması için Taksim’de gerçekleştirdiği eylemlerine 30 Ağustos Pazar günü de devam etti.

Eylemde ayrıca, Star Tv'de yayınlanan programda Alevilere yöneltilen hakaretler de protesto edildi.

Taksim Tramvay Durağı’nda biraraya gelen Aleviler, “Darbeciler yargılansın Zorunlu din dersi yasaklansın / PSAKD İstanbul Şubeleri” pankartı ve “Yargı kararları uygulansın”, “Çağdaş, demokratik, bilimsel eğitim”, “Asimilasyon politikaları son bulsun”, “Zorunlu din dersi kaldırılsın”, “Devlet elini inancımdan çek”, “Diyanete değil, eğitime bütçe” ve "Kızıllbaşız, Aleviyiz güçlüyüz" dövizlerini açtılar.

PSAKD İstanbul Şubeleri adına açıklamayı PSAKD Genel Merkez yöneticisi Feti Bölükgiray okudu.

Bölükgiray, zorunlu din dersi uygulamasının sadece Alevilerin değil, Türkiye'nin sorunu olduğunu belirterek, hukuki kazanımlarına sahip çıkacaklarını ifade etti.

AKP'nin Alevi açılımın "patinaj" yaptığını belirten Bölükgiray, çalıştaylar adı altında gerçekleştirilen çalışmaların göz boyamaktan öteye geçemediğini, Alevi örgütlerinin üzerinde anlaşmış olduğu konularda tek bir adım atmadıklarını vurguladı.

Bölükgiray, başta zorunlu din dersinin kaldırılması olmak üzere, Alevi toplumunun sorunlarını çözülmesi için hükümetin gerekli adımları atmasını istedi.

Basın açıklamasının ardından Bölükgiray, Star Tv'de Alevilere dönük hakaretlere karşı bir açıklama daha gerçekleştirdi. Alevilere yönelik hakaretlere ve suçlamalara son verilmesini istedi.

Ardından İlyas Salman, Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Nebat Bukrek, Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Sekreteri Tevfik Taş ve ABF Yönetim Kurulu üyesi Hatice Kös birer konuşma yaparak, zorunlu din dersinin kaldırılmasını talep ettiler.

Oturma eylemiyle devam eden açıklamaya 1 Eylül mitingine çağrı yapmak amacıyla Taksim Tramvay Durağı'nda toplanan Barış ve Demokratik Çözüm Platformu bileşenleri de destek verdi.

Eylemde, “Zorunlu din dersi kaldırılsın!”, “Çağdaş, bilimsel, demokratik eğitim!”, “Diyanet elini inancımdan çek!”, “Diyanete değil, eğitime bütçe!”, "Faşizme karşı omuz omuza!", "İlerici, çağdaş kızılbaşız!", "Yaşasın halkların kardeşliği!", "Pir Sultan pirimiz, kızılbaşlık yolumuz!"  sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - 30 Ağustos 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.