Aleviler saldırıyı kınadı

Aleviler saldırıyı kınadı

Aleviler saldırıyı kınadıGeçtiğimiz gece Hasanbey Mahallesi Şehit Osman Sokakta bulunan Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesine yapılan...

A+A-

Aleviler saldırıyı kınadıAleviler saldırıyı kınadı

Geçtiğimiz gece Hasanbey Mahallesi Şehit Osman Sokakta bulunan Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesine yapılan taşlı saldırıda kapı camının kırılmasına neden olan olayı kınamak için Alevi Derneği Mudanya Şubesi ve Mudanya Demokrasi Güçleri adı altında çeşitli siyasi partiler ve dernekler Halitpaşa caddesindeki parkta basın açıklaması yaptılar.

İlk açıklamayı Mudanya Demokrasi Güçleri adına ÖDP İlçe Başkanı İbrahim Atalay yaptı. Atalay, “Geçen hafta Mudanya Alevi Derneği Mudanya Şubesi’ne yapılan saldırıyı lanetliyoruz. Mudanya’daki bu saldırı çeşitli çevreler tarafından görmezden gelinip dile getirilmemektedir. Biz demokrat devrimci unsurlar olarak bu tür provakatif eylemlere sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna duyururuz. Son günlerde buna benzer birçok provakatif eylem gündeme gelmektedir. Dün Maraş, Çorum, Sivas katliamlarını yapan gerici faşist odaklar bugün de aynı olayları sahnelemeye çalışmaktadırlar. Halkımız; Bizim derdimiz Kürt-Alevi-Sünni ayrımı yapmak değil, aksine bu unsurları birleştirmektir. Kapitalistlerin bizi birbirimize düşürme oyunlarına gelmemeliyiz” dedi.

Utanç verici bir saldırı

Daha sonra Alevi Derneği Mudanya Şube Başkan Yardımcısı Metin Halis, “Geçtiğimiz hafta Derneğimize taşlı saldırılarda bulunulmuştur. Bu durum kardeşçe birlik ve beraberlik içinde bir yaşam sürdürmeye çalışan tüm topluma ve demokrasiye karşı yapılmış gerici, ayrımcı, yıkıcı ve faili belli olmayan utanç verici bir saldırıdır. Bu saldırıyı, yolu sevgi, barış hak ve özgürlüklerden yana olan felsefesinde hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm Dünya toplumlarını kucaklayan Laik Demokratik Cumhuriyete bağlı Alevi inancına yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyoruz. Biz Alevileri sokağa dökmek isteyen karanlık güçler bizleri kendi emellerine alet edemeyeceklerdir. Alevi toplumu bu tür rovakasyonlara gelmeyeceklerdir. Halkımıza yapılan bu küçük düşürücü ve rencide edici olayı kınıyor, sorumluların en kısa sürede yakalanıp adalete eslim edilmesini istiyoruz” dedi. Daha sonra hep birlikte atılan sloganlarla yaklaşık 50 kişilik grup dağıldı.

KAYNAK : Mudanyayorum.com - ÖMER BİLİK - 5 Ocak 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.