'Aleviler sanık, biz hedefiz'

'Aleviler sanık, biz hedefiz'

'Aleviler sanık, biz hedefiz'  İkinci Ergenekon davasının 71. duruşmasında müdahillik talebi mahkeme tarafından kabul edilen Alevi Bektaşi...

A+A-

'Aleviler sanık, biz hedefiz'  'Aleviler sanık, biz hedefiz' 

İkinci Ergenekon davasının 71. duruşmasında müdahillik talebi mahkeme tarafından kabul edilen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bir yandan Aleviler sanıklar arasında, bir yandan da biz hedef durumundayız. Bu çelişkiyi mahkemenin açığa çıkarmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Silivri Cezaevi içerisindeki duruşma salonu önünde yaptığı açılmada Balkız, suikast listesinde yer almanın, evinin krokisinin çizilmiş olmasının psikolojik olarak hoş bir durum olmadığını belirtti. Kendisine suikast yapılacağını ilk olarak 10 Ocak 2009'da öğrendiğini söyleyen Balkız, "Zekeriya Öz'ü ziyaret ettik. İbrahim Şahin'in evinde çıkan belgeleri gösterdi. Krokileri görünce bu işe inanmış ve müşteki olmuştuk" dedi.

"ÇELİŞKİYİ MAHKEMENİN AÇIĞA ÇIKARMASINI BEKLİYORUZ"

"Mahkeme gerçekleri arıyor" diyen Balkız, sözlerine şöyle devam etti: "Acaba bizleri orada var gösterip Alevilerin burada taraf olmasını mı istediler. Bir yandan Aleviler sanıklar arasında, bir yandan da biz hedef durumundayız. Bu çelişkiyi mahkemenin açığa çıkarmasını bekliyoruz."

"DARBELER DÖNEMİ KAPATILMALIDIR"

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç de, "Bu ülkenin gelecek nesillerinin artık darbelerin olmadığı bir Türkiye'de yaşaması gerektiğine inanıyoruz. Aleviler hiçbir zaman darbeden yana olmadı. Her zaman özgürlüğü savunacağız. Bu ülkede darbeler dönemi kapatılmalıdır" şeklinde konuştu.
 
Cem TURSUN / DHA - Vatan - 10.08.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.