Aleviler sokaklara çıkacak

Aleviler sokaklara çıkacak

Aleviler sokaklara çıkacakMadımak Oteli’nde 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas Katliamı’nın üzerinden...

A+A-

Aleviler sokaklara çıkacakAleviler sokaklara çıkacak

Madımak Oteli’nde 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas Katliamı’nın üzerinden 16 yıl geçti. Katliamın yıldönümünde Sivas’ta öldürülenler anılacak.

Sivas Katliamı'nda yaşamını yitiren aydın, yazar ve sanatçılar, katliamın yıldönümünde bir kez daha anılacak. Ayrıca, Alevi örgütleri, “Madımak Oteli müze olsun” talebini bir kez daha dile getirecek.

Madımak Oteli'nde 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas Katliamı'nın üzerinden 16 yıl geçti. Yapılan yargılama sonunda, başta mağdurlar ve Aleviler olmak üzere toplumun “adalet” talebi karşılanmazken, Madımak Oteli de “utanç müzesi” haline getirilmedi.

Aleviler ile demokrasi ve barış güçleri, katliamın yıldönümünde bir kez daha sokaklara çıkarak, Sivas'ta öldürülenleri anacak. Ayrıca, Madımak Oteli'nin müze haline getirilmesi başta olmak üzere “zorunlu din derslerinin kaldırılması, Aleviliğin bir inanç olarak kabul edilmesi ve cem evlerinin yasal statüye kavuşturulması” gibi taleplerini dile getirecekler.

2 Temmuz günü Sivas'taki Madımak Oteli'nin önünde her yıl olduğu gibi bu yıl da anma etkinliği düzenlenecek. Sivas'ın dışında İzmir, İstanbul ve Ankara gibi kentlerde de mitingler yapılacak. İzmir'de Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu, 2 Temmuz günü Gündoğdu Meydanı'nda miting düzenleyecek. Miting için gelenler saat 16.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplandıktan sonra buradan Gündoğdu Meydanı'na yürüyecek.

Ankara'daki Alevi örgütleriyle demokratik kurumlar, Kolej Kavşağı'nda, İstanbul'da ise Kadıköy İskele Meydanı'nda miting düzenlenecek. Saat 16.00'da Tepe Nautilus önünde toplanacak olan kitle, buradan Kadıköy Meydanı'na yürüyecek. İstanbul her yıl olduğu gibi bu yıl da, Zincirlikuyu ve Karacaahmet Mezarlığı'nda da anmalar düzenlenecek.

KAYNAK: YÜKSEKOVA HABER / ANF - 30 Haziran 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.